Sa fii cat mai simplu in prezentare. Oricat de complicat ar fi subiectul, ca e adn, gauri negre, neurochirurgie, incalzirea globala, trebuie simplificata in asa fel incat sa inteleaga toata lumea. Poti arata exemple, banuiesc ca o faci in power point, explicand ce inseamna fiecare in parte, dar in asa fel incat sa aiba si profunzime si sa fie scurt. Poti cauta pe Youtube pe cei care descriu diferite chestii, de la cum se fac sireturile la teoria corzilor.Ei folosesc tot felul de analogii ca astfel audienta sa inteleaga mai bine ceea ce vrei tu sa explici si sa fie oarecum mai "fun ".
Eu as incepe cu un cuprins, ca sa atrag audienta si sa stie la ce se pot astepta din prezentarea mea. "ce este ADN? Putem sa-l manipulam? stim tot ce e de stiut despre corpul uman? copiii nostri sunt modelati la nivel fizic si psihic de catre propriul nostru cod genetic? inteligenta, violenta, inteligenta emotionala, bolile, sunt cumva trasnmise genetic? etc. In urmatorea prezentare, voi vorbi despre toate aceste intrebari. Sper sa nu va plictisesc prea mult.Sa incepem!
In timpul cercetarii mele despre adn si mostenire, am dat din intamplare pe internet peste o intrebare amuzanta,dar oarecum relevanta in discutia noastra :oare oamenii din brazilia stiu sa joace fotbal atat de bine,pentru ca se afla in codul lor genetic? Este amuzant,stiu,dar toata lumea stie sa joace,ce se intampla ?,bine,demonstrarea unui asemenea lucru ar fi un pic ciudat,dar este o intrebare buna. Ok, deci, prima intrebare, ce este and-ul si oare suntem afectati de tatal nostru, de bunicul nostru si exista vreo legatura intre adn si arborele genealogic? Asadar, Adn-ul este (...), implicarea lui in ereditate are (...)
Eu asa am prezentat diferite subiecte.Cu o glumita, cu niste improvazari de moment. Daca nu esti un tip asa mai glumet,nu e recomandat,o sa para "fortata gluma ". Per total, fii calm, sunt oameni tot ca tine, daca te incurci pe undeva poti zice ca "asa e prezentarea, am vrut si un moment comic, dar nu stiu daca mi-a iesit ", fii destins, imagineaza-ti ca sunt toti dezbracati si vorbesti in fata unei multimi goale, asta ajuta de obicei.
Eu in general nu prea le am cu prezentarile, am 3 numai pentru saptamana viitoare si na... Am mai facut o singura prezentare inainte si a mers groaznic, asa-s eu. Pot sa fac din ce-l mai simplu lucru ceva atat de jenant si oribil. Am tendinta sa vorbesc repede rau cand sunt nelinistit si mna... Oricum mi-ai dat idei Multumesc mult pentru raspuns~