Am o povestioara care sa te ajute sa te lamuresti putin.Era odata un om si el avea 3 fii.Omul acela avea un inel nespus de frumos.Asa ca el avand 3 fii a mai facut 2 inele identice cu acela incat abia el cu greu il putea recunostea pe cel adevarat.Pe patul de moarte batranul i-a chemat pe fiecare din fii sai si le-a dat cate un inel. Dupa moartea acestuia fiecare dintre fii saise lauda ma tare cu inelul sau ca fiind cel adevarat. Dar niciodata nu au aflat care este cel adevarat...Asadar considera cele 3 inele religiile(catolicismul, crestinismul, musulmanismul). si cei 3 fii noi oamenii din tarile respective.Toti zicem ca credinta noastra e buna dar nu vom afla niciodata decat dupa moarte...
Sper ca ti-a placut
Peace
Dumnezeu nu are nevoie de nicio prezentare. El e.Il recunosti fara cuvinte.Simti ca e El. Ceilalti sunt...restul
Draga Decebal, iti pot spune ca Alah e tot una cu Dumnezeu iar Iisus Hristos face parte din Sfanta Treime, deci e una cu Dumnezeu.
Despre ceilalti, fiecare cu durerea sa, dar nu alatura Mamona langa ceilalti, chiar daca Budha reprezinta cu totul alta conceptie despre viata si univers.
Eu cred ca Dumnezeu este unic pentru intreg pamantul, insa fiecare cult, din diferite zone geografice ale pamantului, l-a numit alt fel.
Pentru noi Dumnezeu este cel care ne este aproape de sufletul si intelegerea noastra, cel in care ne-a educat parintii si care ne-a calauzit pasii in tot cursul vietii noastre.
"Oile" ratacite de turma, au creat sectele religioase care isi denumesc credinta, asa cum ii indruma pastorii lor. Eu pe aceia nu-i socotesc credinciosi, dar fiind libertate a cultelor, fiecare trebuie sa-i accepte pe cei ce difera de le, pentru ca acea credinta ii mentine pe ei in limitele normalului, daca nu "sunt calauziti" sa-si curme viata, pentru a lasa averile lor celor ce au creat aceste secte sau celor ce le indruma in prezent.
Nu stiu daca te satisface raspunsul meu dar sigur ca tie ti-a dat de gandit si este bine ca ai vrut sa afli si parerea altor useri de pe acest site.
O zi buna si o credinta care sa ne determine pe noi toti, sa fim mai buni si mai intelegatori, mai omenosi cu cei din jurul nostru.
Nu exista dumnezeu, exista doar o disperare de a credea ca putem fii mai buni sau ca in ciuda greselilor cineva ne va ierta. cei care cred, au impresia ca rugandu-se li se vor ierta pacatele dar ele se aduna si niciodata nu vor disparea. asa au constiinta impacata si de fiecare data vor face alte pacate asta pana vor muri.
Dumnezeu e Dumnezeul inimii mele, Cel care imi da sanatate, bucatele de zi cu zi, lacrimi, zambete, binele.Toate le acceptam pentru ca vin de la El. Exista un singur Dumnezeu, Acela care-ti lumineaza calea si care te poarta in palma Lui pentru a te ferii de toate relele si necazurile.Numai bine!
Iisus nu-i D-zeu, e fiul Sau. In fiecare religie D-zeu are alt nume. tu trebuie sa crezi in D-zeul religiei tale.
An tan te
dize mane pe
deize mane compane
an tan te
... nu a iesit bine numaratoarea
mai numar odata
din oceanu pacific
a iesit un peste mic
si pe coada lui scria
...nu inteleg ca e in egipteana )
@Yssa - ai dreptate asta cred si eu, exista doar un Dumnezeu insa sub mai multe apelative
Preabunul nostru Allah este singurul Dumnezeu iar Mhamed este trimisul Sau
Pentru ca fiecare mana drept in limba araba allah scrie si pe podul palmele noastra tot in limba araba 81(^\...\^18 81+18=99 numele lui ALLAH care exista si noi orice facem fara sa ne rugam simtim lipsa si defect orice lucru fara pronuntam bimillahirrahmanirrahim.sa stii...