| DanielCameramanul a întrebat:

Salut, ma cheama Daniel am 19 ani si am fost sa-mi iau o felie de pizza de la magazin, cand un nenea de vreo 2 metri s-a bagat in seama cu mine si mi-a zis sa-i dau si lui din felia mea de pizza, am vrut sa-i dau dar in acelasi timp am simtit ca nu pot sa-i dau din felia mea de pizza de 6 lei sau am fost doar lacom, am simtit un moment cand am vrut sa ii spun "Da sigur poftim si dumneavoastra o bucată" dar i-am spus Imi cer scuze nu pot. De ce m-am simtit totusi asa de vinovat? Am stat si eu o saptamana, am dormit pe strazi la 17 ani dar tot nu am compasiune pentru cei fara casă, adica nu iti poti lasa voia sortii in mâna trecătorilor. Omul nu parea prea nevoiaș, m-am simtit ciudat, era mai dolofan sa zic așa, a fost un moment foarte ciudat, totusi de ce ma simt vinovat?

4 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Ai privit acel om, subconștientul tău l-a analizat rapid, a simțit despre ce e vorba, și ți-a dat verdictul "nu e o persoană nevoiașă pentru care să manifești compasiune". Iar tu ai reacționat exact cum a fost cazul.
Te simți așa pentru că probabil ești genul care pune mai multă bază pe rațiune decât pe instinct (subconștient).
Iar acum, rațiunea te chinuie spunându-ți că ai greșit, că dacă un om îți cere ajutorul, îl ajuți fără să-l judeci.
Acum tu hotărăști, dar ar fi bine să știi că de obicei, rațiunea se înșeală mai des decât instinctul. laughing

| FilipSorin a răspuns:

Pentru ca este păcat, este locamie, sfatul meu este ca data viitoare cand se mai intampla de genul sa dai din felia ta, sa ajuti, etc

| Arakiss a răspuns (pentru FilipSorin):

Adica tu spui sa dai INDIFERENT cui daca iti cere?

| FilipSorin a răspuns (pentru Arakiss):

Da