Fara actiune, nu evoluam.
Si eu am simtit nevoia locului linistit, aproape de natura, asa ca m-am mutat la sat.
Petrec 90% din timp aici, in liniste si libertate. Dar aia 10%, daca nu ies undeva cu oameni, e nasol.
Ce contează evoluția dacă oricum murim? Un om pe care societatea l-ar numi 'parazit' moare în același fel ca unul 'succesful'.
Depinde cine si cui da etichetele astea.
Eu vad succesul in gasirea confortului. Nu-mi pasa cum ma caracterizeaza altii. Tocmai de aia m-am mutat izolat, sa scap de oamenii care nu ma intereseaza.
Cred ca o moarte cu asistenta medicala si ingrijire din partea familiei e totusi mai linistita decat o ciroza in frig, asezat pe cateva cartoane.
Pentru mine e important cum traiesc, nu viata de apoi sau alt mit.
Absolut.
Marea întrebare era de ce nu simt pace absolută (sau cel puțin pace) când sunt în natură și singură. De ce lipsește ceva? De ce apare plictiseala/ nevoia de acțiune când știm că totul e în van?
Pentru ca hormoni.
La 80 de ani poate linistea aia e tot ce mai poti avea. Dar in tinerete, ai nevoie de trairi, de realizari... Si de alte pareri.
Daca am sta fiecare sub copacul lui, ar disparea specia.
Ma bucur ca ai gasit acel loc linistit unde sa te refugiezi si sa meditezi (in felul tau). Eu inca il caut pe al meu
Oamenii sunt niste fiinte... greu de inteles uneori, cu nevoi si dorinte uneori ciudate, alteori incredibil de frumoase.
Asa ca deseori suntem in cautare de mai mult, nu prea putem sa fim fericiti doar cu ce avem. Asta face omul in general, deci sa nu crezi ca este ceva gresit pe acolo. Acum cum ar fi ideal... asta nu pot sa spun.
Cand stam si il observam, timpul sta pe loc. Avem nevoie si de activitati, in functie de cum ne simtim
Uneori vrem activitate fizica, alteori sa fim productivi, alteori vrem sa avem un moment de liniste si nostalgie. Alteori vrem sa plangem toate acestea sunt omenesti.
Sau poti sa aplici mai mult meditatia si invataturile budiste si sa gasesti fericirea doar in existenta si atat. Dar atunci cand avem radacini asa adanci in obiceiurile cu care am fost invatati si oportunitatile pe care le avem, nu prea putem
Asa ca... iti propun sa le faci pe toate, desi este putin riscant, pentru ca dupa ceva timp, poate nu te mai multumeste nimic. Dar daca vrei sa faci ceva, fa acel lucru. Deja ai inceput, ai gasit acel loc. Cine stie ce oportunitati o sa ai pe viitor si o sa gasesti si alte locuri, oameni sau momente.
Dar sa eviti starea respectiva... nu prea poti, doar daca ai numai activitati pe cap, dar atunci egoul incepe sa umble nestingherit.
Hello. Tu ai nevoie de un partener de viata. Conversatiile nu sunt inutile, printr-o conversatie buna poti gasi pacea mult visata; nu compara o conversatie reusita cu cele inutile de pana acum. Nu poti sta asa o vesnicie si nu are rost sa te minti singura.
Nu toti oamenii au nevoie de actiune/adrenalina, sunt multi care cauta linistea ca si tine. Probabil te plictisesti pentru ca esti singura, gaseste pe cineva sa mearga cu tine, sa stati de vorba si totul va fi mai bine.
Pare frumos locul tau. Poate nu e suficient pentru că nu e nimeni lângă tine să se bucure cu tine. Incearca să îți iei o carte data viitoare.
Practic si teoretic... nu te-ar putea face fericit, ca nu ai avea cum sa simti asta
Dar da, nu noi am ales sa ne nastem. Noi alegem... cum sa murim (deseori).
As fi vrut sa aleg sa nu ma nasc...
Da, dar ai fi vrut sa alegi asta... cand? Acum? Cand deja ai anumite convingeri referitoare la ceva? Acum vreo 10 ani probabil ca nu voiai asta. Sau?
Sau peste vreo 10 ani cand stai impreuna cu prietena la masa si va jucati șeptica, tot asta ai vrea? (random)
Nu cautam pacea ca scop ci ca mediu pentru a avansa pe o scara mult mai mare in cresterea virtutilor si unirea cu Cel Absolut sau Perfect(perfect in termenul tehnic biblic, nu rustic). Deci nu cautam pacea prin ea siesi ci pentru a trai in unitate cu Cel Sfant, iar asta inseamna podoaba credintei + dragoste care nu se termin niciodata in crestere si dezvoltare (daca te uiti la virtutile teologice astea sunt cele mai inalte, toate se rezuma sau se sintetizeaza la ele, iar aici intra si caritatea, bunavointa si comunitatea). 1 Corinteni 13:13
Citeste despre anumite miscari culturale care promoveaza isterie prin modele, teorii, literatura, arta, gramatica, etc., pentru ca vor sa fim consumisti si sa avem dorinte pentru interesele lor. Este ca si cum ar privilegia xenocentrismul ideile altora in loc sa privilegieze etnocentrismul propiile valori (cand corpul interiorizeaza acele modele incepe si isi schimbe starea naturala de parasimpatic pentru ca il streseaza. Joe Dispenza spune ca daca gandim de o anumita forma, gandurile incep sa se transforme in sentimente si stare. Ei bine cu modelele lor, corpul se transforma in simpatic, care este starea artificiala de alerta).
Aici am imporovizat putin, pentru ca trebuie sa mai aprofundez in teoria relativitatii, observatia, unghiurile, privirea, etc. Lucrurile astea se gasesc greu, si au termeni rari si daca nu stai toata ziua cu ele, se uita.
Mai citeste despre homeostazie, personalitate introvertita, egosintonic, egodistonic, etc. Mai citeste si gramatica, logica, retorica, dialectica, etc., asa iti clasifici, organizezi sau manevrezi mai usor limbajul.
Unu care traieste mult din viziunea xenocentrismului o sa ii vina greau sa mai inteleaga locul si centru natural de etnocentrism. Vorbesc figurativ si analog acum: Ca sa poti sa transformi acest xenocentrism din venin in remediu, sau sa-l transformi in aur, sau sa imblanzesti calul negru si salbatic trebuie sa stii care este factura si scopul lui, trebuie sa ai multa experienta si antrenament de autodominare, stapanire, continenta, etc.
Din tine vine plictiseala. Si eu am locurile mele linistite. Nu ma plictisesc nicio clipa acolo pentru ca am prea multe lucruri la care sa ma gandesc.
Poate ca acel loc te cheama, poate este un semn, un loc linistit in care te-ai putea ruga Lui Dumnezeu...