anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, merita sa te muti in blocurile nou construite anii 2020 sau tot mai bune sunt blocurile facute pe vremea lui Ceausescu anii 70-80? Sunt construite bine blocurile care se fac acum? Sau sunt riscuri?

Răspuns Câştigător
| AndreeaWTS a răspuns:

Se zice că blocurile care au anul construcției 1980-1989 sunt cele mai sigure din punct de vedere seismic. Și îți spun și de ce. (poveste auzită de la părinții mei)
La cutremurul din 1977 au picat niște blocuri, iar Ceaușescu i-a băgat la închisoare și pe cei care le-au proiectat și pe cei care le-au construit.
După 1977, blocurile care s-au construit au fost mult mai bine proiectate (cu calcul seismic) și făcute tocmai de teama că mai poate urma un cutremur și Ceaușescu îi bagă la închisoare pe cei care le-au făcut, dacă apar probleme.
Acum, dacă povestea asta e reală sau e legendă, habar n-am.
Dar pe piață se tot aude că unele făcute prin 1990-2000 sunt lucrate mult mai prost.

| anonim_4396 explică (pentru AndreeaWTS):

Sunt uimită de comentariul tău surprise Nu pot să cred cât de hotărât a fost Ceaușescu pentru oameni. Am auzit multe despre el dar asta mi-a scăpat.

8 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Depinde
Locuiesc intr-un bloc care are mai bine de 50 ani de cand a fost construit.Al doilea bloc din oras.Si e ok
In schimb am vazut zilele trecute am vazut un hotel care are cel mult 25 de ani si e in paragina.

| CIaudiu a răspuns:

Daca proiectul a fost realizat corect iar blocul ridicat in parametrii corecti in conformitate cu legile si normativele unei constructii atunci clar vorbim de cele din anii 2020.

| DenqOO a răspuns:

Am auzit ca foarte multe noi sunt construite mai prost ca aacelea. Dar cel mai bine, cand cumperi un apartament este sa angajezi pe cineva specializat sa iti spun daca merita sau nu respectivul apartamen.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru DenqOO):

De unde frate atitia bani tu crezi ca ăia vin gratis? Si daca angajezi un prost care nu stie nimic îi dai degeaba banii. sau poate stie dar e jmecher te minte ca e totul ok si după vezi tu in ce te muti.

| EllaAndreea1655 a răspuns:

Sunt foarte ok. Din moment ce sunt construite de curand cu stiintele de acum e normal sa fie foarte ok si bine construite. Am o prietena mutata acolo de curand si este un loc foarte decat si impunator. Pe cand cele vechi e normal sa fie in paragina din moment ce nu au fost bine construite (in medie majoritatea blocurilor)

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru EllaAndreea1655):

Nu este asa deloc, alea facute atunci au fost facute bine astea care se fac acum sunt varza, daca stai la parter i ti intra apa in casa cand plouă sau cand se infunda canalizarea refuleaza wc ul, mi-au zis agenti imobiliari care cunosc cel mai bine blocurile astea noi.

| MariaJust a răspuns:

Eu locuiesc intr-un complex cu blocuri noi de vreo 5 ani. Sunt cu mult peste cele ceausiste. Verifica si tu dezvoltatorul, lucrarile trecute, simtul raspunderii, locuri de parcare (neaparat). Din punctul meu de vedere, cele noi, facute cu simtul raspunderii sunt mult mai in regula.