| Tzakalie a întrebat:

Salut. Mie îmi place foarte mult sa fac texte descriptive, iar astăzi am făcut un text descriptiv despre primăvara și as dori o părere. Dacă este reușită, dacă nu, ce ar mai trebui adăugat/schimbat
"Iată, primăvara a sosit. După multe zile trăite în frigul nepăsător al iernii, în care totul era alb ca și laptele, teama de a nu aluneca pe gheață și a te lovi și ciocolata caldă băută lângă șemineu în timp ce admirai focul cel roșiatic din el, putem spune din nou ca,,, Iată, primăvara a sosit.
În sfârșit am scăpat de acele momente în care nu îmi simțeam degetele de la mâini și nasul sau ca drumurile pe jos sau cu mașina erau cu mult mai îndelungate din cauza viscolului iar zecile de haine ce trebuiau purtate pentru a-mi fi cald afara, erau de fiecare data greu de îmbrăcat și dezbrăcat și îmi lua mult timp acest lucru, dar acum, acestea și-au găsit după mult timp locul în dulap.
Primăvara vine cu caldură, aducând cele mai frumoase flori ce reies din pământul dezghețat, adăugând naturii un parfum nostalgic ce era resimțit de fiecare copil ce își petrecea copilăria afara, sub razele soarelui care nu lipseau niciodată dimineața, păsările care acopereau cerul cu penajul lor bogat în culori și ciripiturile lor care alcătuiau o simfonie memorabilă.
Animalele se trezesc din hibernare ce mai adaugă un motiv în plus pentru faptul ca primăvara este una dintre cele mai frumoase anotimpuri. Ursii bruni încep sa iasă din vizuinele lor cele foarte atent alese și adaptate pentru nevoile fiecăruia. Trebuie sa aibă un somn cât mai dulce ce să-i ducă cu gândul toată iarna la mierea albinelor sau diverse fructe de pădure, protecție contra ploii pentru a nu distruge mierea din vis și un spațiu cât mai potrivit pentru dimensiunile ursului pentru ai oferi căldura necesară.
Cel mai minunat lucru dintre toate pe care le aduce primăvara este că natura revine la viață. Înainte, în orice direcție te uitai, puteai observa doar crengi, iarba, tufișuri și multe altele lipsite de viata, neavând vreo pată de culoare. Cel mult se putea observa nonculoara alb ce o avea zăpada, dar care devenea plictisitoare la un moment dat. Acum, totul are o pata de culoare, iarba este un verde aprins ca al emeraldului, copacii au o nuanță de maro ce intra într-un contrast minunat cu iarba cea verde și cerul ce oglindește albastrul cristalin al mării"

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Profesoara de lb romana ce spune?

| Simpatic a răspuns:

Daca tu l-ai gandit si nu faimosul AI al chatGPT atunci este in regula, este bine!
Pentru mine unul aceste texte descriptive sunt plictisitoare pentru ca nu au "talentul" desi nu le lipsesc detaliile, pe care-l regasesc in nuvele sau romane citite, talentul marilor scriitori in care iti imaginezi ce haina purtau personajele ce grimase... pana si fizionomia o poti percepe si contura, astfel ca daca ai avea talent in pictura, schite etc ai putea cu creionul sa recreezi cu exactitate acele personaje si cadrul intamplarilor
Nu voi face critica pe text pentru ca nu sunt George Calinescu si nici Eugen Lovinescu
Daca as fi in juriu ai avea un DA din partea mea

| Tzakalie explică (pentru Simpatic):

Mersi mult happy și da, e făcut de mine

| Simpatic a răspuns (pentru Tzakalie):

Cu drag

Întrebări similare