| DollaSign123 a întrebat:

Nu stiu cum sa încep....Sunt de la sat, si am 19 ani, si pana la varsta asta nu am avut nici o prietena. De fapt eu nu am prieteni, decat cativa colegi de clasa cu care mai schimb vreo doua vorbe si aia e.Astia din sat de la mine beau în fiecare duminica, sarbatoare, aproape în fiecare zi si ideea e ca mie nu-mi plac genul de oameni pentru ca eu nu beau alcool.Eu nu sunt ca ei, nu ma duc la petreceri, nu ascult manele ci doar muzica rap si uneori rock.Toti se rup de aici pe manele mai ales fetele care cand ma vad isi dau aere de vedete.Deci eu nici la nunti nu merg, am fost acum 5 ani la ultima, deoarece este multa prostie si daca as merge nu as avea cu cine sa stau.Pe luni am BAC-ul si daca il iau nu stiu ce sa fac cu viata mea,ideea e ca nu ma pricep la nimic,pe langa ca-s timid,introvertit sau cum vreti sa-i spuneti mai sunt si prost(sau asa cred eu). Parintii se cearta cu mine ca de nu merg prin sat, dar ei nu-si dau seama ca ceva ma blocheaza sa ies printre acei oameni.Ei mi-au spus ca dupa bac sa fac postliceala de asistent/farmacist dar nu stiu daca o sa ma descurc pentru ca nu am nici un rost pe lumea asta, eu sunt in plus sad
Va rog de aceea dati-mi sfaturi si ajutati-ma pentru ca pe zi ce trece ma adancesc mai rau, niciodata nu o sa fiu normalcrying(! dau funda si vot numai va rog eu nu treceti cu vederea peste aceasta postare!

2 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

E clar ca nu iti prieste statul la tara si te inteleg perfect.Si eu m-am mutat in trecut la tara dar tot fugeam cate o saptamana la oras, ca pur si simplu nu ma regaseam.Si eu urasc oameni aia ce iti striga pe la poarta, sau cu care te trezesti in mijlocul casei.Sau betivi pisati pe ei prin santuri. Povestile interminabile despre ce a facut x sau y si chiar tu (afli lucruri despre tine pe care nu le sti). Munca cu ziua pe la aia bogati, sau cum isi dau unele aere (chiar daca au mol in casa) si barbatii care nu is barbati daca nu se imbata in fiecare saptamana si nu isi bat femeia.
Nu spun ca peste tot e la fel dar sunt foarte multe zone si daca nu te poti adapta, nu te poti.
Termina scoala, da bacul si cauta o scoala care consideri tu ca ti-ar putea placea, sau fa niste cursuri intr-un domeniu care te atrage ca trebuie sa ai ai tu o pasiune.Nu trebuie sa te descurci 100% ca de aia faci scoala si cursuri dar sa iti placa, si pleaca la oras imediat cum ai posibilitatea.

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns:

Salutare!

Am sa incep prin a comenta prima informatie data de tine. Ai 19 ani si nu ai avut prietena. Si ce conteaza? Eu am 18 ani, si am avut numa o relatie scurta. Nu sunt mare scofala relatiile, crede-ma. Mie mi-a adus mai multa durere decat fericire sincer sa fiu. In plus, faptul ca inca nu ai avut o relatie, inseamna ca nu te duci dupa oricine. Inseamna ca pui valoare pe ele si nu incepi relatii numa asa de plictiseala. Asta este un lucru bun si de viitor. Ai sa spui acum ca pe tine nu te place nicio fata, dar nu e asa. Sunt sigur ca exista fete care te plac dar nu arata asta. Sau nu vezi tu. Si eu asa gandeam si totusi am inceput o relatie cu o fata de la care ma asteptam cel mai putin sa ma placa (chit ca s-a incheiat rapid).

Cat despre prieteni, stiu cum e sa nu ii ai. Insa mai bine singur decat cu oameni care nu te valoreaza. Faptul ca nu ai prieteni inseamna ca citesti oamenii foarte bine, astfel incat iti dai seama ca nimeni nu merita implicarea ta. Ca si cu relatiile, vad ca alegi si prietenii foarte bine. Spun asta pentru ca nu vrei sa te bagi cu bautorii din satul tau.

Iti promit ca va veni vremea cand vei gasi pe cineva care sa te merite si pe care sa il meriti. Dumnezeu a pus de o parte tot ce este al tau. Iti va fi oferit mai devreme sau mai tarziu. Vei gasi pe cineva care sa te inteleaga si sa te sustina. Vorbesc si de relatie si de prietenie.

Faptul ca zici ca esti prost (pe langa o doza mare de subestimare) arata ca esti mai inteligent decat crezi. De ce? Pentru ca oamenii inteligenti au dubii. Iar tu ai dubii ca esti destept. Toti oamenii inteligenti se intreaba cateodata "Ba, da eu oare sunt prost?" sau fac afirmatii despre "prostia" lor, cum ai facut tu.

Cat despre "nu ma pricep la nimic" si "nu am niciun rost pe lumea asta" nu pot decat sa zic ca nu ai dreptate. Toti ne pricepem la ceva. Cat de mic. Faptul ca la 19 ani inca nu ti-ai descoperit pasiunea, indica faptul ca nu ai incercat destule chestii. Toti avem un rost pe lumea asta si este pacat sa ne pierdem speranta. Nu exista "in plus" pe lumea asta. Poftim, le dai parintilor dai un motiv de a trai. Le dai un motiv sa fie fericiti. Simpla ta existenta le da lor putere ca sa continue sa lupte cu greutatile vietii. De aia se carta cu tine sa iesi pe afara. Pentru ca te iubesc si iti vor binele. Deci, poftim. Uite ca ai un motiv sa traiesti si ai un rost pe lumea asta.

Natalia are dreptate. Ar trebui sa te muti la oras. Sa cunosti oameni noi.

Daca ai nevoie de un prieten, cineva care sa te asculte si sa te sustina, spune-mi. Iti dau Facebookul meu si putem vorbi cand vrei tuwinking

Sper sa te fi ajutat happy