| David2700 a întrebat:

Numele meu este David si am o problema mai delicata.Sunt clasa a 8 a si fumez.Parintii mei nu stiu dar ma vad nevoit sa le spun deoarecetonguerofesoara de geografie a organizat o excursie de 2 zile in care s-au dus si 2 colege.Doar una dintre ele fumeaza.Ea nu s-a putut abtine si si-a luat la ea pachetul de tigari si a inceput sa fumeze noaptea.Profa a prins-o si a zis ca ii scade nota la purtare pana la 2 sau la 3 daca zice cine mai fumeaza de la noi din clasa.Ea i-a spus pe toti inclusiv pe mine.Maine am ora si cu diriga care e foarte nebuna si din orice te pune sa iti suni parintii.Cum pot sa ii spun mamei fara sa se supere? Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Stii, daca ai fi avut 25 de ani si/sau daca erai la casa ta, parintii nu ti-ar mai fi putut spune nimic. I-ai fi intristat, probabil, insa fara repercusiuni asupra ta si fara certuri. La 14 ani, insa, esti prea mic ca sa fumezi. Cu siguranta mama ta se va supara si va face tot posibilul sa te impiedice sa continui. Sau cel putin asa vad eu o familie normala. Nu este un obicei absolut deloc sanatos pentru tine. Ti-ai asumat un risc cand te-ai apucat de fumat, acum trebuie sa suporti consecintele. Totusi, ar fi bine sa ii spui din seara asta adevarul si sa rezolvati problema in familie. E mult mai indicat asa, decat sa afle de la diriginta. Spune-i si tu ca ai gresit si promite-i ca nu o sa mai fumezi niciodata. Si daca tot ii promiti, incearca sa te tii de cuvant.

6 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu recunoști și îți promiți ție însuți (dar TREBUIE să te ții de promisiune!) că vei renunța la țigări.
Evită să stai în compania colegilor care fumează, dacă știi că nu te poți abține. Fumătorii pot fi o provocare pentru tine.

| RoCkKiD a răspuns:

Nu ai cum, pur si simplu ii spui. O sa se supere si o sa-i treaca.

| AC4S4 a răspuns:

Ca să nu se supere, trebuie să îi spui imediat că vrei să te lași de fumat.

| Justme1997 a răspuns:

Te lasi de fumat

| gabriielaaa a răspuns:

Mai bine îi spui tu decât să audă de la profesoară că va fi mai greu după dacă află direct in fața tuturor.

| FruttiFresh300 a răspuns:

Ii spui ca a fost pentru prima data ca ai fost și tu curios si te-au împins ceilalți. O sa pici de prost, dar aia e, dacă ai vrut să fumezi de la vârsta asta, trebuie să-ți asumi niște consecințe acum.