Iti zic eu ce sa faci, cand esti in parcare si iese la tigara examinatorul cu care stii ca dai, aprinde-ti si tu o tigara si discuta una doua despre examen cu el, stai intr-o pozitie netimorata, articuleaza cuvintele bine, arunca 2-3 glume sa vada ca nu esti panicat, esti confident si ai simtul umorului.
Daca nu esti fumator si totusi il vezi, ia un servetel umed si sterge numarul de inmatriculare ca un boier, la fel si oglinzile, o sa vada asta si o sa aprecieze, o sa ai o bila alba in plus un truc vechi din carte pe care l-am folosit inclusiv eu (sa nu mai zici la nimeni).
Cand intra in masina cu tine spui ca tot barbatul intr-un ton serios, Sa traiti, nu buna zaua ca la fleoarte.
Cel mai important lucru pe care il vede examinatorul prima data si estimeaza ca te descurci este daca iti reglezi scaunul, oglinzile si centura bine fara sa iti tremure mainile sau sa fii dezorientat. Dupa ce iti pui centura pui ambele maini pe volan, stai intr-o pozitie confidenta dar totusi nu cocalareasca. Examinatorul vrea sa vada ca nu esti panicat, vrea sa te vada confident, stapan, sofer adevarat.
Infrunta-ti teama, vei reusi, astept sa-mi spui cand l-ai luat
La modul serios: tu chiar crezi ca ar trebui sa ai permis?
Vocile din cap ti le omoara psihiatrul/psihologul.
Eu cred ca ar trebui sa incerci de ori de cate ori consideri tu, ca pana la urma este dreptul tau sa detii un permis, indiferent ca il iei din prima, ori din a zecea... Nu te da batut, fiindca e normal sa ai emotii si cred ca cei mai multi dintre noi au avut, la acest pas.
Despre vocile interioare din capul tau, nu stiu exact ce sa spun. Probabil ele apar din cauza faptului ca esti poate mai pesimist si ca ai o stima de sine mica, dar nu le asculta, fiindca tu nu esti asa. Vocile tale interioare, nu sunt tu. Incearca sa te focusezi doar pe tine, ci nu pe prezenta politistului si mergi incet, fara sa te grabesti. Ideea de baza nu e sa nu mai ai emotii deloc, ci mai degraba sa stii sa le gestionezi. Bafta la examen!
Ionizate sa pleci la examen îți facibun dus rece foarte rece la cap sa ți ștergi toate vocile care nu ți dau pace!