| WizzArd3344 a întrebat:

Salut regulamentul scolar spune ca elevii pot motiva cu ajutorul scutirii de mana 40 absente per an. Intrebarea mea este, daca ai trecut de 40 absente ce se intampla? De atunci nu mai ai voie sa aduci scutiri de mana, nu-i asa? Iar diriginta trebuie sa iti spuna cand te apropii, nu?

4 răspunsuri:
| DaniTIRB a răspuns:

Am impresia ca "anul" face referire la anul scolar (adica 2022-2023). Mai ai voie sa aduci scutiri de mana, doar ca ori o sa ti-le ignore sau o sa ti-o dea inapoi. Daca iti motiveaza in continuare dupa limita de 40 de absente, deja este ilegal. Colegii mei (aia care nu prea trec pe la scoala din motive chiar bine intemeiate) inloc de scutire de mana, aduc o scutire medicala cu stampila de la un spital inexistent sau cu stampila falsa (ceea ce este de asemenea ilegal) si nu recomand in niciun fel.

| WizzArd3344 explică (pentru DaniTIRB):

Dar diriginta trebuie sa ma anunțe când nu pot aduce?

| DaniTIRB a răspuns (pentru WizzArd3344):

Dirignita ta nu stie cate absente ti-a motivat. Roag-o la dirigentie sau la ora dumneaei sa iti spuna cate absente mai poti motiva.

| WizzArd3344 explică (pentru DaniTIRB):

Mi-a spus ca de la un moment dat o sa mi zica STOP la scuturile de mana, luna trecuta, de luna trecuta pana acum am 0 absente.