| DaNywOw a întrebat:

Salut, Salut TPU!
Prima mea intrebare pe acest site este oarecum simpla:
Care vi se pare 'cea mai grea materie'?
Eu consider ca matematica este una din cele mai grele...Fizica imi place mult, dar la matematica nu am prinso din generala si acu sunt a 9-a, e deja prea tarziu...Acum detest Matematica, pentru ca nu o inteleg prea bine!
Ce sfaturi imi puteti da?

5 răspunsuri:
| anss23 a răspuns:

Parerea asta eronata a multor elevi ca matematica este o materie complicata,fara logica este cauzata,cred eu, de profesorii slab pregatiti, care nu stiu sa trezeasca interesul elevilor.Pai matematica si fizica sunt cele mai frumoase materii,cele mai logice,la are nu trebuie sa memorezi aproape nimic,totul e logic.
Insa, intr-adevar, daca nu ai o baza solida iti va fi greu sa mergi mai departe.Matematica,fizica si chimia sunt practic materiile de care o sa ai cea mai mare nevoie in viata,crezi ca o sa-ti foloseasca mai mult istoria,geografia sau romana,materii la care trebuie sa memorezi sute de pagini pentru un test, dupa care nu le mai folosesti niciodata?!
Nu te complace in ideea asta ca e prea tarziu, mai ai 4 ani de liceu, ce naiba, si oricum niciodata nu e prea tarziu!
Daca nu poti sa iei meditatii iti propun sa iei cartile sau caietele din anii trecuti 6-7-8(nu este nicio rusine sa vrei sa te imbunatatesti), citeste fiecare lectie, incearca s-o intelegi si propune-ti sa faci in fiecare zi 2-3 exercitii.Si eu am facut asa si o sa vezi ca daca faci asta constant rezultatele vor fi vizibile.O sa vezi ca matmatica este de fapt o materie foarte frumoasa, care iti imbunatateste logica si te face un om mai deschis la minte.winking
Bafta!

| ByaNca26 a răspuns:

Buna. eu sunt clasa a8a si la inceput si mie imi placea matematica dar acum nu mai imi place din cauza lectiilor predate si neintelese. singurul meu sfat pentru tine este sa incerci ca in fiecare zi sa incerci sa iei fiecare exercitiu in parte si sa il intorci pe toate partile cum s-ar spune. incearca sa faci sa il intelegi. daca nu reusesti cere ajutorul cuiva. invata bine materia. o poti ruga pe doamna profesoara sa iti mai explice odata ca nu l-ai inteles. asta prezinta putina ambitie si din partea ta. daca imi poti lasa id tau de mess iti mai pot da sfaturi. deci lasa-mi id tau de mess si ne mai consultam acolo. merci. pa-pa

| DaNywOw explică (pentru ByaNca26):

Mersi, dan_rams23 este ID meu de messenger.

| alexandra663 a răspuns:

Cred ca franceza e cea mai grea, de fapt toti colegi mei cred asta, in clasa a 5 am facut cu o profesoara care nu prea sa implica (daca ii zicea cineva ca nu a inteles nu mai explica o data ca zicea ca nu are timp de asa ceva, nici macar in pauza daca mergeai la ea nu te ajuta ) in a 6 a venit o noua profesoara pentru ca prima a ramas gravida si aceasta era prea buna cu noi ( adica ne lasa sa copiem in voie, chiar se dadeau lucrarile din mana in mana ca sa scrie toti ) iar acum in a 7 a venit o profesoara foarte exigenta care are asteptatri prea mari de la noi ( tinand cont ca noi 2 ani la franceza am frecat menta )
de la noi o singura fata a avut media 10 la franceza dar face meditatii din clasele 1-4 nu mai stiu sigur din care exact parca a 2

| toXic001 a răspuns:

Pai nici eu nu sunt mare matematician dar am luat ore de matematica si merge mult mai bine poti si u sa iei niste ore de matematica