Ce arata violeta aia bat cimpii, povesti.mai ales alea cu reteaua
auzi la ei mai multe albine au trecut pe acolo,de parca pepenii nu se fac daca nu le viziteaza albinele florile,niste habarnisti,dar na dau si ei cu presupusu.
Nu exista o metoda sigura prin care sa stii daca un pepene este cop,cel putin la magazin.
De exemplu eu ce stiu sigur este ca un pepene copt daca este tinut in miini si presat,asculti cu urechea si trebuie sa auzi ceva crapat,ceva genul[ asta,dara fara sa spargi acel pepene.
Stiu ce faci daca e un ditai pepenele,cum il poti tine in maini si apasa,plus daca te vad aia probabil o s-a te atentioneze.
Eu am facut asa de multe ori si de fiecare data cel la care se aude zgomot este copt.Dar nu poti sti daca e si dulce,Zaharul tine de alte chestii,de conditiile de mediu,de fertilitatea solului etc.
Ce iti mai pot spune,inainte pe vremuri erau ceva studii facute,dar asta acolo in cimp,se recoltau pepenii doar cand primul circel de limnga el se usca.
Daca ai vazut vreodata o planta de pepene, stii ca eu au circei, asa ca si vita de vie, aia ce se prind de alte plante sau obiecte.
Deci primul circel dupa fruct daca s-a uscat, atunbci acel pepene era cop.
Alta metoda nu stiu, nici nu se folosea.Astazi banui ca cei care recolteaza se iau dupa marimea fructului, un fruct normal atinge maturitatea de coacere la o anumita dimensiune, asa se recolteaza astazi pepenii.
Dar nici in cazul asta nu stie nimeni daca este si dulce.Pe vremuri in RO fructele erau vindute la piata,oamenii care vindeau pepeni til incerca,vedeai culoarea,gustai,daca erai dulce luai.
Mai sunt magazine,dar nu stiu daca prin RO,dar in alte tari sunt si taie un pepene si alte fructe,le pune in ceva boluri si pune acolo scobitori si omu poate gusta.
Dar fac asta doara daca stiu ca acele fructe is bune si dulci,altfel nu se incurca
Am vazut si pepeni,si portocale,mandarine,capsuni, in general ce oamenii stiu ca e apa de ploaie, varza cand aia primesc o marfa si e de calitate asa fac, sa vinda mai rapid, pentru ca oamenii invatati cu varza murata
asa este nu? maninci capsuni dar zici cai varza
de aia unele magazine asa fac.
Sa apesi un pepene cu minile trebuie sa ai forta, nu oricine poate face asta.Eu il tineam in miini, de era mai mare duceal minile. linga genunchi si apasam, ma ajutam de genunchi sa il presez.
Deci trebuie presat si ascultat.un pepene varza, adica ce nu-i copt nu se aud zgomote atunci cand il presezi.
Daca ai observat, aia copi si cand bagi cutitu il ei crapa si scot un sunet in momentu ala, deci acel sunet il auzi cand il presezi si cu miinile.
anonim_4396 întreabă:
petroneladiva882882 întreabă: