Dupa 15 ani.Parerea mea(desi, cu mana pe inima iti spun ca nu mi-as dori ca parinte, sa am fete. Pur si simplu, ideea de a se transforma in curva in ciuda educatiei pe care i-o dau ma sperie)
Interesanta intrebarea, in cazul meu niciodata, pentru ca am fost dezamagit si nu voi acorda o noua sansa la nici o fata. Doar amicala nu sentimentala
Eu vad lucrurile in felul urmator . In primul rand eu vad iubirea ca avand 3 etape . Si nu poti trece mai departe daca nu ai cunoscut o etapa si nu ai invatat cu adevarat din ea . Niciodata nu potri trece peste 3 etape cu aceeasi persoana . Asta inseamna esec mai devreme sau mai tarziu . Ori prietena din adoloscenta e si prietena din copilarie ori cea din adolescenta e si fata alaturi de care vrei un vitor . Toate 3 alaturi de o singura persoana inseamna ca nu ai trecut prin toate etapele cum trebuie si relatia va avea neajunsuri . Pentru ca vei fi nevoit sa spui nu pot sa o parasesc pentru ca tin le ea in loc sa poti spune o iubesc , este tot ce vreau . Daca nu treci prin mai multe relatii la un moment dat nevrand ce stii de fapt vei spune si asta . Pana nu stii ce vrei cu adevarat nu treci la etapa a 3-a . Si acum sa vorbim cate putin despre fiecare etapa in parte .
Inainte de toate ai iubirea copilariei , o iubire a tinutului de mana , a setimentului de rusine si inrosire a obrajilor , de pupat pe obraz timid , de imbratisat , de facut lucruri impreuna. Plimbari prin parc, iesiri la un suc ,la film , chestii de genul . Aici iti faci o idee cam ce ar insemna o relatie de cuplu . Dar pastrezi proportiile . E prea devreme pentru alte chestii . Vad ca multi incep cu sex de pe aici si nu e corect deloc . Nu e loc de sex in aceasta perioada . Aici e o perioada a celor mai pure sentimente , a celei mai mari frici de esec si a celui mai mare succes cand ai depasit esecul . E o relatie bazata pur pe faptul ca esti iubit si iubesti si asta e lumea ta . Nu ai griji mari care sa atace iubirea aceasta asa ca poti foarte bine sa te refugiezi in iubire cu partenerul si sa aveti o lume a voastra , de vis . Daca nu sunt sentimente la mijloc , nu va implicati intr-o relatie . Asta faci doar cand simti fluturasi , cand iti place foarte mult cineva . Si doar daca e reciproc . Altfel nu are sens . Aceasta perioada eu spun ca tine pana la 16 -17 ani .
Perioada a doua , incepand de la 16-17 ani este o perioada de avansare . Aici incepi sa intelegi ca o relatie presupune si sex . Intelegi ca partenerul are unele nevoi . Si poate daca deja ai o relatie stabila inseamna ca intelegi si ca poti avea incredere in partener si ca iubirea nu este o himera . Aici poate fi facuta o trecere de la sarutul tandru la un sarut ceva mai pasional , incepi sa te bucuri de corpul partenerului . In loc sa tii partenerul de mana incepi sa il tii de dupa gat , sau de talie . Incepi sa mangai partenerul si sa ii cunosti trupul mai bine . Incepi sa intelegi ca o relatie presupune mai mult decat a avea un prieten . Inseamna a avea un iubit . Si a avea un iubit duce cu gandul firesc la '' a te iubi ''cu el . Perioada aceasta este o perioada care este propice pentru a face o trecere de la asa zisa puritate de copil la starea de adult constient sexual . Aici e o perioada bunicica pentru a incepe sa explorezi petting-ul alaturi de partener . Dar nu alaturi de orice partener , atentie . Nu te duci la oricine si ii spui : Hai sa o facem ! Vad ca asa e tendinta la tineri si nu e bine . Unde nu sunt sentimente nu ai ce avansa . Sexul si petting-ul sunt stadii de avans al unei relatii . Daca nu ai fundamentul de baza care este iubirea ., nu are sens . Asta doar daca vrei ceva superficial . Daca nu vrei iubire poti sa faci orice vrei cu al tau corp . Deci odata cu varsta de 16 -17 ani ai putea incerca petting-ul alaturi de partener in masura in care acesta intelege situatia si nu te preseaza la mai mult . Trebuie sa fie ceva facut ca partenerul sa inteleaga ca vrei sa avansati relatia dar nu esti pregatita pentru mai mult . Astfel el va fi multumit si nu va avea frustrarile unei respingeri si e mult mai probabil sa te astepte daca tine la tine mult . Odata cu varsta de 17 ani jumate , 18 poti face trecerea ( delicat bineinteles alaturi de un partener care te iubeste ) la sex . Trecerea trebuie sa fie facuta in mod natural si nu fortat . In mod normal cel mai bine e ca fata sa fie constienta ca baiatul vrea acest pas dar decizia sa vina din partea fetei . Sa nu fie ceva cerut , sa fie ceva oferit . Cel mai frumos cadou e sa ti se ofere persoana iubita . Ea , fata trebuie sa propuna un pas urmator cand se simte pregatita . Eu asa vad o relatie implinita .
Odata cu varsta de 20 -22 de ani incepem sa vorbim de relatiile mature . Aici incepi sa realizezi ca sunt mai multe feluri de femei si barbati . Incepi sa realizezi de care tip esti interesat si incepi sa te modelezi in functia acestuia . Cauti sa ai o personalitate placuta pentru acesta chit ca ai fi usor dezagreabil ca persoana pentru celelalte . Aici incepe gandul la viitor . Relatia presupune deja a te muta impreuna cu partenerul . Presupune deja gandirea unui viitor impreua , poate si a unei familii .
Timpul pe care il acorzi unei perioade nu trebuie sa fie neaparat la fel cu perioada ta fiziologica . De exemplu poti trai foarte bine o iubire a copilariei pana la 17 ani , daca asa te simti implinit si nu simti nevoia unei evolutii . La fel de bine si chiar as spune recomandabil poti sa duci o relatie de iubire adolescentina pana in perioada de 24-25 de ani . Iubirea matura o alegi atunci cand ai nevoie de independenta si de iubire totodata . Cand simti ca vrei iubirea cea mai pura , acel contract semnat cu litere mari : IUBIRE in fiecare seara si in fiecare dimineata pe trupul gol al partenerului .
Multumesc Iceman, Bacemi, onutzu.
Iceman---Da... din nefericire, in ziua de azi se insala f. des si rar mai intalnesti pe cineva ce sa te iubeasca cu adevarat.
Bacemi---Multumesc, mi-a durat cam 15 min sa citesc dar a meritat.Eu nu am un prieten(am pus intrebarea doar ca sa aflu ce varsta vi se pare potrivita), astept inca sa-mi gasesc,, Marea Dragoste'' pentru. ca daca as fi cu primul pustan de pe strada la un cutremur mi-ar folosi mie corpul sa se adaposteasca. Sfaturile-mi vor fi de folos cand ma voi indragosti.
Onutzu---Da, mi se pare o varsta normala pentru. a avea un prieten, adevarat, fetele de obicei(chiar de parintii incearca sa le educe) devin...cam proaste, cam curve, vorbesc ca de pe centura si tot asa...
Dar oricum, n-au decat sa faca ce vor.Nu ma intereseaza de ele.