anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,sunt fata și am 16 ani. De mult timp mi se întâmplă dimineata cel mai des cam pe la orele 5, 6, 7 dar și noaptea de multe ori sa am paralizie nocturna, adica mă trezesc și simt că nu mă pot mișca absolut deloc câteva secunde bune, dar asta nu este neapărat o problema, m-am obișnuit încât nu mai bag in seama, asta mi se întâmplă de vreo 2 luni, dar de la un timp chestia asta e însoțită cu ceva ciudat, adică pur și simplu am impresia că cineva îmi ia pătura de pe mine și mă dezvelește sau se mișcă cineva in pat cu mine, simt că mă mișc cu patul și că e cutremur. Eu dorm singura...e atât de creepy, nici nu va puteți da seama. E foarte ciudat, sa nu credeți că sunt vreo nebuna, eu sunt ok, mă rog la Dumnezeu, dar nu pot sa înțeleg de ce mi se întâmplă chestiile astea, ce ziceți? Care ar fi motivul? Nu cred in spirite sau porcarii de genul.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"ma rog la dumnezeu"
"nu cred in spirite sau porcarii de genul"

Dar crezi ca ai un tatic spatial care dupa ce mori, daca ai fost cuminte, o sa petreaca vesnic in rai cu fantoma ta.

Nu stiu daca esti nebuna, dar proasta sigur esti.

| Demidol a răspuns:

Degeaba te rogi la Dumnezeu daca nu te consulti cu medicul!
Ai lipsa de magneziu, ceea ce duce la ce tu spui "paralizie". Iar "cutremurul" e dat de efortul muschilor de a se relaxa. Mergi la medicul tau, care nu e "creepy" deloc.

| ioanacoruga4567 a răspuns (pentru Demidol):

Si daca mi se pare că cineva îmi ia pătura de pe mine ce ar mai putea fi? laughing)

| TistarKNL a răspuns:

Am avut si eu problema asta cand eram mai mic. Incearca sa te epuizezi fizic astfel incat sa tanjesti dupa un somn lung si bun, iar sansele sa te mai trezesti asa vor fi minime.

Paralizia in somn e explicata simplu: tu, in timpul somnului, nu ar trebui sa te poti misca, sa nu faci prostii, sa nu fii somnambula. Cand te trezesti tu paralizata, esti semiconstienta, adica esti treaza, dar in continuare nu poti controla corpul constient, in cateva secunde iti trece. Singura problema e ca, din obisnuinta, din cauza stresului sau din alte motive, te trezesti partial prea devreme.
Fii calma si nu iti mai face griji, e destul de normal ce ti s-a intamplat.