| Loome a întrebat:

Sunt în clasa a7a, și am o problemă. Matematica. Într-a 6a profu' vroia să mă ia la olimpiadă, și de la jumatea sem 1 am cam luat-o pe arătură(cel puțin la geometrie). Practic am ajuns în stadiul în care nu știu mai nimic. M-am gândit să mă apuc serios de carte, până în mai la teză. Dacă încep să fac câte 2 probleme din fiecare lecție până acum la geometrie, oare o să pot să înțeleg? De scris, săptămâna asta o să îmi scriu toate definițiile de la începutul anului până acum la geometrie. Și câteva exemple la algebră, care nu prea le mai stăpânesc. E ok? Am șanse să dau la mate-info la liceu? Ăsta e visul meu, și nu vreau să renunț din cauza geometriei. Vreau să mă duc pe domeniul informaticii, poate să mă mut în japonia, sau germania.

5 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Trebuiesă revii cu geometria de la clasa a 5-a.
Dreaptă, semidreaptă, segment, unghiuri, bisectoare, grade, triunghiuri, poligoane, cercul, toate formulele legate de aceste poligoane, începînd cu triunghiul, teoremele legate de acestea, cazuri de egalitate și asemănare, Thales, Pitagora, teorema catetei, paralele și secante, unghiurile formate de acestea, unghiuri complementare și suplementare, geometria în spațiu, toate tipurile de corpuri, formule de calcul pentru arii și volume și, mai ales, multe probleme.
Îți doresc multă sănătate și... spor la învățătură!

| Loome explică (pentru corolav):

Problema e că sunt a 7a, nu a 8a. Nu fac geometria în spațiu, iar tot din clasa a6a știu.

| Elllv a răspuns:

Buna! daca vei lucra vei incepe sa intelegi mult mai bine si iti va fi mult mai usor pe viitor. eu sunt in clasa a9a m.i si crede-ma este FOARTE greu. in clasele V-VIII stiam orice problema de matematica.acum, cu noul profesor nu inteleg nimic, nu stie sa explice si na, imi este putin mai greu. Eu te-as sfatui sa lucrezi, mai ales ceea ce crezi ca nu stii.si cateva ore de metitatii pentru a le intelege mult mai bine ar prinde foarte bine. sper ca te-am ajutat happy

| Jok3R14 a răspuns:

rolling on the floor) esti praff

| Rockart a răspuns (pentru Jok3R14):

Şi de ce e praf? Pentru că e ambiţioasă şi ştie ce vrea de la viaţă? raised eyebrows Bine că eşti tu beton că stai pe TPU să dai răspunsuri aiurea.