In ziua de azi multi renunta la scoala si mai ales din cate am auzit la licee renunta jumatate din candidati iar bacul de abia daca se mai baga o treime din populatia romaniei. S-a obisnuit lumea cu distractia si nu mai are timp de studii dar noroc ca seralul e mai usor si e o sansa mai buna pentru a obtine macar liceul.
Nu. Fiecare cu nivelul lor. Ei sunt mai inapoiati ca sa zic asa, la inteligenta. Daca nu-ti convine pleaca in Suedia
Daca te complaci cu ideea de fi analfabet, it uram succes, nu te obliga nimeni sa te duci la scoala.
Te inteleg perfect, da poate am gresit zicand analfabet. Dar scoala la alte nivele, iti deschide noi perspective, vezi lucruri care nu le vedeai inainte. Exemple sunt psihologia, teatrul, stiintele sociale, lista se poate extinde atat cat vrei.
Si da, daca nu te duci la scoala esti analfabet, parerea mea. Poate imi arati tu o persoana nescolarizata care nu este iliterata.
Școala este supraestimată. Nu îți deschide noi perspective, mai degrabă ți le deschide cu forța, pentru că fie că vrei fie că nu, la școală înveți și ce nu te interesează și asta contează și pentru ce te insteresează din păcate. Mai ales că mulți profesori nu te lasă să ai o opinie și ți-o impun pe a lor.
N-am cum să îți arăt o persoană neșcolarizată care nu este iliterată pentru că nu cunosc, având în vedere că 10 clase sunt obligatorii și cei care nu respectă asta sunt țigani sau alte minunății și n-ai la ce să te aștepți de la ei. Dar teoretic nu e o regulă să fii analfabet dacă nu te duci la școală.
Da dar, nimeni nu te obliga sa pleci cu parerea profesorilor de la scoala, cum totodata nu trebuie sa iei cuvantul lor drept lege. Esti liber sa alegi, si sa fii ceea ce vrei. Da sunt de acord, sistemul, cel putin la noi, lasa mult de dorit, din foarte multe privinte. Dar (nu stiu cati ani ai) mie unul mi-este rusine de generatia mea, suntem praf (90+), vad sute de idioti (Dea dreptul idioti) Cu facultati in spate, pentru ca mami si tati au bani, si nu au 2 lucruri puse la punct in cap, nu stiu cat fac 2 x 2, da vor bani masini si alte alea. Eu personal, nu ma refeream, si aici repet, la scoalarizarea obligatorie, unde profesorii iau examene pentru ca cineva trebuie sa le ia, si alea sunt luate totusi cu nota minima, unde ti se preda in scarba si esti lasat repetent doar pentru ca mai vor 100 euro. Este mult de dezbatut, si eu personal, cand eram in liceu, si in generala si etc, aveam numai de reprosat, dar daca vezi imaginea de ansamblu... este mai bine.
Btw
Nimeni nu te obligă să pleci cu părerea lor, dar pe parcursul școlii tot pe-a lor trebuie să le-o-nghiți, pe mine asta mă deranjează, că nu acceptă alte păreri.
Referitor la chestia cu idioții, tocmai la asta mă refeream, dacă ai școală nu înseamnă că te și duce capul.
Pe deoparte îți dau dreptate, este mai bine cu școală, dar pentru motivul că societatea e plină de cretini care dacă n-ar fi obligați să învețe nici prin cap nu le-ar trece să citească și ei vreo carte. Ăsta e și scopul școlii din punctul de vedere al sistemului, să fie "educați" de mici să urmeze toți aceeași cale și în final să te alegi cu o pseudo-libertate de a alege ce vrei să faci. Dacă oamenii ar avea libertatea totală de a alege ce să facă, de societate/sistemul prestabilit s-ar alege un rahat și fiecare ar trebui să se chinuie mai mult ca să obțină ce vrea, cel mai probabil. În teorie, dacă oamenii n-ar fi așa cretini, s-ar putea să fie și bine fără o școală impusă de sistem.
Sunt de acord cu tine;
Un sistem ciudat intr-adevar, cu multe probleme. Poate ca fara el ar fi mai bine, cine stie. dar avem ca exemple cateva din tarile din lumea a 3a, in care scoala este un lux iar, populatia moare de foame, bine, e drept ca nu au ajuns in situatia respectiva datorita lipsei scolii ci mai degraba lipseste scoala pentru ca sunt in situatia in care sunt.
Apreciez gandirea ta, destul de matura, care de altfel este expusa corect din punct de vedere atat gramatical cat si a ordinii ideilor, pentru o persoana de... 18-22 de ani.
Dupa cum vezi, eu mai slab cu gramatica, sau ideile .
Hey, generatia `90-the best :->
As vrea sa pot spune asta, dar din punctul meu de vedere, lasa mult de dorit. Dar in acelasi timp eu am asteptari mai mari decat media...
Vad ca deja aplici... neinvatatul.
Gramatica ta este la pamint, ca sa spun "sub".
Nu, nu ai dreptate, parerea ta este gresita.
Vei fi un bun candidat la picat toate testele, examenele. etc.
Eh lasa ca nici tu nu ai fost cine stie ce : "pamint, ca sa spun "sub"?
Oooo, ai observat ca am mincat un cuvint. Felicitari. Dar... nu este suficient.
Asa este.De aceea am mai observat ca ai scris si "pamint" dar am mentionat asta.
P.S: Stii ca nu te certi cu cel care a pus intrebarea da?
Ollyshor întreabă: