| MCMLXXIX a întrebat:

Salut TPU, a făcut cineva psihoterapie de grup cum este și dacă te-a ajutat?

Răspuns Câştigător
| Sophieka a răspuns:

Eu am facut constelatie familiala.
Fiecare ne-am spus pe rand problema si "jucam o piesa de teatru" in problema fiecaruia. Odata aveam rol de frate, odata de verisor, odata de o ruda moarta, odata de mama etc.
Faza e ca, daca ajungi la un psihoterapeut bun, sau daca iti dai voie din suflet sa iti spui durerile si sa accepti trecutul si suferintele indurate, poate fi foarte benefic.
A fost o atmosfera interesanta, se facea foarte frig in incapere in timp ce incepeam sa intram in roluri, si ne apucam tot felul de stari sau fraze sa le spunem ca si cum am fi chiar acea persoana cu adevarat pe care o interpretam iar dupa ce terminam cu problema cuiva, ne apuca pe toti, lipsa mica la baie si un frig de la cum era spatiul foarte rece, deparca chiar erau fantomele familiilor / prietenilor de care povesteam in probleme.

2 răspunsuri:
| Iamforfun a răspuns:

Când eram în facultate, am fost la psihologul facultății de curiozitate (erau gratuite ședințele). Acolo se făcea psihoterapie de grup. Dar asta însemna că tu spui ce probleme ai, apoi alt student spune ce probleme are și tot așa.
Chestia era că atunci când auzeai ce probleme au alții, îți dădeai seama că tu nu ai deloc probleme.
De exemplu eu voiam să vorbesc despre faptul că sunt singură, adică nu am prieten.
Dar o fată a povestit cum se bătea ea parte în parte cu prietenul ei.
Atunci mi-am dat seama că eu nu am probleme. laughing))))))))

| Sophieka a răspuns:

Poti cerceta unpic psihoterapeutul inainte de a merge, sau daca nu ti-a fost ok odata, nu mai mergi si a doua oara.