Buna, Criss!
Si eu am fost adesea in aceeasi situatie, in perioada scolii generale si a liceului ( acum am mai imbatranit...). Cred ca esti la scoala sau la liceu, nu?
Bun, sa trecem la fapte.
1. De ce nici o colega/coleg /prietena nu mai vorbeste cu tine? Poate si ei la randul lor sunt molesiti de caldura, nu au chef sa iasa, nu vor sa te deranjeze. De ce nu ii suni, pe cei pe care ii simiti prieteni? Nu ai nevoie de vreun motiv special, si chiar daca iti dau senzatia ca nu au chef de tine sau sunt ocupati, nu te lasa. Vino cu propuneri, de genul : hai la strand, la film, la o inghetata, la o plimbare in parc. Ideea este sa le propui ceva concret si sa faci propuneraea sa para atragatoare. Ex: mancam inghetata din aia buna ( intr-un loc anume ), cu alune si ciocolata. Mergem in cutare parc ( sa fie aproape de voi ), si jucam volei sau ne dam cu rolele.
2. Ai putea sa le inviti la tine, pe prietena ta si pe noile ei prietene si poate se leaga ceva. Daca nu, du-te tu pe la ea, asa in trecere, cand stii ca sunt impreuna, si treptat poate descoperiti puncte comune si modalitati de a petrece timpul impreuna.
3. Se pare ca o buba importanta sunt "certurile cam nasoale ", la ce te referi? Este vorba despre certuri cu parintii, pe ce teme?
4. Cel mai important, poate, din toata experienta asta, este ca poti petrece timp cu tine insati ( fiind singura ), ceea ce nu e rau. Ca sa citesti, sa inveti o limba straina ( exista cursuri de vara intensive si sunt super, poti cunoaste oameni noi, de varsta ta ), sa faci cursuri de inot, sau mai stiu eu ce. Sau de ce sa nu iti iei o slujba part-time pe perioada verii, care sa fie si destul de agreabila si sa iti perimta sa strangi un banut al tau?
Est tanara si asta este cel mai important, esti libera, poti alege sa traiesti cum vrei.
Eu ti-am dat multe sugestii, tu alege ce ti se potriveste sau vino cu altele noi! Incearca sa te cunosti, dar si sa accepti ca ai puncte in comun cu prietenii, colegii, etc, insa ai si trasaturi distinctive, care te fac unica. Imi raspunzi sa imi spui cum a mers?
Hi criss, da este cumplit sa te simti singura, am fost in lumea ta si stiu cum este, incearca sa te linistesti si sa stai cu ei, sa ii asculti cat mai mult pe prietenii tai, incearca sa reintrii, daca putem spune in grupul lor, incearca sa ii simti, sa ii vezi daca s-au schimbat, poti face multe lucruri cand ai prieteni, dar desigur ai grija pe cine tii ii alegi, deoarece am o teorie ( nu vreau sa te sperii ) prietenii sunt cei mai mari dusmani ai tai, deoarece lor li te confensezi, lor le spui cele mai meri secrete ale tale, si astfel iti cunosc slabiciunea, asta incearca si tu sa faci, sa le aflii unele slabiciuni si sa ii ajuti, sper ca am putu sa iti fiu de ajutor.
anonim_4396 întreabă: