Fals raspuns!
Minciuna este un pacat care incalca porunca a-9-a din DECALOGUL( cele 10 porunci Dumnezeiesti),, Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau!" Diavolul este tatal minciunii! Cel mai bine e sa spui adevarul oricand ar durea si trebuie sa ai curajul sa infrunti necazul, mustrarile, pedepsele, etc...
"Minciuna are picioare scurte" si pana la urma, tot se afla adevarul.
Pentru a nu-ti incarca memoria cu minciunile pe care le spui, pentru a nu te da de gol, fata de alte persoane, este bine sa spui adevarul si sa ai curajul raspunderii pentru faptele tale.
Cand ascunzi carnetul de note, pentru ca parintii sa nu-ti afle rezultatele scolare slabe, pana la urma tot le afla si atunci poti sa fii pedepsit pentru minciuna indirecta.
Eu, avand si profilul profesional, de jurist, respectiv acela de a afla adevarul, apreciez ca, regula trebuie sa fie aceasta.
Stiu ca, sunt si minciuni "sfinte", deci minti pentru a proteja, insa nu aceasta trebuie sa fie regula de viata, minciuna.
Tin sa subliniez ca, este extrem de greu sa fii prins cu minciuna, este penibl pentru tine ca persoana si desigur este neplacut si pentru cine iti descopere acest subterfugiu al adevarului-, minciuna.
Cristi, tu cand ai pus intrebarea ai salutat TPU si ai intrebat daca a mintit vreodata. Sa stii ca TPU, ca site de specialitate, nu minte si nu acesta este rolul lui. Daca ai vrut sa intrebi daca noi, ca useri ai acestui site mintim, acesta este altceva.
Posibil ca, nu este om pe fata pamantului care, la un moment dat sa nu fi mintit, insa acest lucru poti sa-l faci pana esti mic, nu esti format ca om, dar daca il faci dupa ce esti matur si ai constiinta faptelor tale, este un lucru grav, care caracterizeaza o persoana, fara simt de raspundere si care isi acopere faptele sale cu vorbe inventate, care se numesc minciuni.
Despre subterfugiul adevarului, despre ce inseamna sa minti si ce efecte poate avea minciuna in vietile noastre se poate mult filosofa.
Un gand bun, multa sanatate si un sfarsit de saptamana bun, cu liniste sufleteasca si cu deschidere spre un suflet curat.
Da, cateodata cand minciuna ta nu causeaza raul pentru alti e ok, daca un strain ma intreaba care e codul tau pin de la card eu ce sa raspund? sau alte chesti personale, dar desigur te poti obisnui cu chestia asta nu e bine ca noi usor suntem dezamagiti ne doare cand ne minte cineva pentru ca simtim bataia de joc fata de noi, eu nu prea mint extrem de rar si daca nu fac rau cuiva
De cate ori nu? Am mintit ca sa ma ''protejez''. Dar sa fim seriosi, oricine minte, nu-mi spune mie ca nimeni n-a mintit vreodata!
Toată lumea minte.
Cum era aia, cea mai frecventă minciună e "sunt bine", pe care o spui atât de constant, încât devine ceva instinctiv să minți.
Sunt sigură ca cu toți am mințit.Eu spre deosebire am mințit de multe ori,și în majoritatea cazurilor am mințit pentru a salva în oarecare măsură pe cineva,ceva,sau chiar pe mine.Da,poate nu este corect să mințim, dar uneori suntem nevoiți, nimic ce este în lume nu este deprisos, nici chiar minciunile.Aș fi ipocrită să spun ca urasc minciunile sau minciunoșii, căci ar fi ca și cum m-as urî pe mine și pe toată lumea din jur, sigur nici nu iubesc minciunile, dar după părerea mea este ok să minți atunci cînd datorită unei minciuni poți salva ceva sau pe cineva. Sigur asta e strict părerea mea.
O minciuna scurta poate fi oricand dureroasa...
Da, orice om minte/face greseleli. Nu spune ca nu ai mintit niciodata.
Poti ajunge la minciuna din diferite motive:
Fara bani, Ultima sansa, pentru a scapa de la un subiect anume cum ar fi o cearta sau mai stiu eu ce.
Oricum ar fi, orice tip de minciuna o sa doara la un moment dat!
Exact asta a fost si la mine motivul nici eu nu am vrut ca parintii sa-mi stie notele din carnet nu erau asa mici vedeai cate un 4 sau 5, 6 si am mai avut si 7, 8, 9(opt si noua mai rar si 10 la fel).
Dar tot s-a aflat pana la urma insa m-am remediat si in semestrul I mi-a iesit media 7, 66 si sunt in a8a.(nu prea e cine stie ce dar o sa fie mai bine semestrul asta).
Toata lumea minte pana la urma pentru cauze nobile sau mai putin nobile in anumite situatii o minciuna e de preferat dar nu trebuie sa exagerezi cu mintitul.
Da, ăm, motivul era pentru a îmi proteja reputaţia, dar tot s-a aflat minciuna deci...
Toata lumea lumea mai minte...important este sa nu o faci cu un scop rau. Eu am mintit ca sa ma protejez sau sa protejez pe altcineva oricum, poti incerca sa nu minti, ci sa ascunzi adevarul