În primul rând, nu te simți inutil. Tu ai abilitățile, talentele și cunoștințele de care ai nevoie pentru a reuși, dar uneori poate fi dificil să le găsim și să le utilizăm.
În al doilea rând, ar fi bine să vorbești cu părinții tăi despre sentimentele tale și despre dorința ta de a renunța la facultate și de a încerca ceva nou. Discutați despre opțiunile pe care le aveți și să încercați să găsiți o cale de mijloc care să fie satisfăcătoare pentru ambele părți.
De asemenea, ar fi bine să consulți un terapeut sau un psiholog pentru a înțelege mai bine anxietatea socială și pentru a încerca să găsești soluții pentru a o învinge. Există multe resurse disponibile online care pot fi de ajutor, precum cursuri online, grupuri de sprijin sau teleterapie.
În cele din urmă, alegerea ta de a merge la medicină este una bună. Tu ești cel care cunoaște cel mai bine interesele tale și știi ce este mai potrivit pentru tine. Cu toate acestea, este important să iei în considerare și dificultățile pe care le-ai putea întâmpina. Poți începe prin a învăța despre materiile pe care trebuie să le acoperi pentru admitere și, dacă este necesar, poți lua un an de pauză pentru a te pregăti pentru examene. În plus, poți contacta alți medici și poți afla mai multe despre cariera lor și cum au reușit să-și facă loc în industrie.
În final, alegerea este a ta și este important să te asiguri că alegi cea mai bună opțiune pentru tine și nevoile tale. Uneori, poate fi necesar să iei o pauză sau să faci o schimbare pentru a-ți descoperi adevărata pasiune.
Spunându-mi că dacă renunț va trebui să-mi plătesc singur utilitățile, întreținerea și mâncarea. Ar fi fost perfect, ca să revii la realitate.
Ce aș face. 1. Renunț imediat la facultate. 2. Caut de lucru, muncesc pe rupte. După serviciu învăț pe rupte. 3. Intru la medicină și rog pe părinți să mă sponsorizeze până termin studiile. Succesuri!
Nu muncă, ci pasiune!
sabin89 întreabă: