| LordCristobal a întrebat:

Salut TPU!
Am auzit că mulți oameni consuma dimineață doar un bol de lapte/apa calda cu cereale gen fulgi de ovăz,secara sau porumb.
Eu sunt un om care mănâncă bine dimineață și vreau să știu următoarele lucruri:
Bun, cu un astfel de mic-dejun te poți satura adică nu ți se va face foame pe un interval mai lung de timp? Gen când ești la servici și ai de lucrat opt ore.
Aștept răspunsuri de la cei care consuma in mod regulat cereale dimineață.

Răspuns Câştigător
| iulianr a răspuns:

Depinde de metabolism și cred că și activitatea pe care o faci. Eu mănânc dimineața cereale sau ceva mai ușor și nu mi-e foame o perioada lungă de timp. Lucrez la birou și stau pe scaun mai mult. Dacă lucram undeva unde făceam efort fizic susținut, cu siguranță mâncăm altceva dimineața

6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Eu as muri de foame peste zi daca as mînca dimineața doar cereale.
Depinde de metabolism. Daca e crescut ca al meu, nu e suficient. Daca e scăzut, rezisti toată ziua cu cereale.

| Nirvanaaa a răspuns:

Da. Chiar e sățios. Cam in jur de 7-8 ore îmi tine. In acest interval de timp singurul lucru pe care îl consum e o cafea.

| iulia0514 a răspuns:

Da e un mic dejun sănătos și echilibrat! Acum depinde de fiecare și de apetit desigur eu de exemplu mănânc un bol de cereale cu lapte vegetal și nu mai am treabă toată ziua! Soțul meu mănâncă dublu și în 3 ore ii este foame deci depinde de fiecare în parte nu suntem la fel!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mănâncă satios daca nu vrei sa ți se mai facă foame, de la alea ți se face, oricum lumea nu scapă de bășinile tale orice ai manca ai colonul in defecțiune tehnică, trebuie chemată mentenanta!

| LordCristobal explică (pentru anonim_4396):

Hai mai că nu era vorba de bășinile mele aici.))))))))))
Am auzit că mulți mănâncă dimineața doar cereale cu lapte sau apa fierbinte și am vrut să știu dacă acest mic dejun e sățios.

| anonim_4396 a răspuns (pentru LordCristobal):

Daca ai un control bun asupra ta,a hranei poate fi satios,adică până la urmă mulți dintre noi mâncăm nu că ni foame ci că avem unele goluri interioare,lăuntrice și acest fapt ne creste nivelul de serotonina in ghilimele că în realitate mai rău te afunzi cu mâncatul,viața dezorganizată,probleme psihosociale,depresie,anxietate,singuratatea toate astea îi determină pe mulți să se afunde in păcatele hranei defectuoase și mâncat exagerat, la baza se mănâncă din cauze emoționale pe care tocmai le-am menționat. Noi trebuie să realizăm că nu trebuie sa mâncăm mereu că așa este normal și să ne stea gândul mereu la mâncare că din păcate ne refugiam in mâncare mulți care avem probleme sufletești in loc să rezolvăm cauza principala, sa o remediem ne ducem tot mai mult ca titanicul la fund. Deci în altă ordine de idei daca îți controlezi apetitul culinar prin voința și ambiție orice se poate transforma in hrana sățioasă, și în loc să mănânci poți consuma apa, 3 litri pe zi sau 2 litri jumate.
Daca la mansarda sunt probleme nici o hrana nu produce senzația de sațietate din păcate. Tu îți controlezi creierul oricând, la orice ora, nu el pe tine.