| XxT3rIbL3xX a întrebat:

Salut TPU am cumpărat online de pe un site japonez niste cartonașe de joc
Livrează FedEx și am primit mail de la FedEx Romania pentru completarea unor documente
2 dintre aceste cerințe sunt astea :

2)Comanda aferenta produselor
3)
Dovada platii produsului - ordin de plata,/extras bancar sau un print screen dupa chitanta electronica-daca ati platit cu cardul. Daca bunurile au fost trimise cadou, va rugam mentionati in declaratia atasata

Expeditorul a trecut numele lui, zona țară și așa mai departe dar a trecut și numele companiei lui
A declarat valoarea bunurilor exact (suma plătită pentru acele chestii) cât și separat valoarea transpor exact aceași sumă plătită de mine laolaltă
Doar că a trecut la "purpose of shipment GIFT"

Am luat legătura cu el și l am întrebat, dar mi-a spus că nu este sigur de regulile din Romania și că nu a mai întâmpinat nici el așa ceva
Daca cele 2 cerințe de ei sunt acelea, dar persoana aceasta a trecut coletul ca și Gift, adică cadou
Eu la completarea cererii trec la "valoarea bunurilor" exact aceași sumă trecută și de el (adică suma plătită de mine pentru bunuri) cât și la valoarea transpor trec suma plătită așa cum a trecut și el
Doar că rămâne să ignor pasul 2 și 3 (cele de sus) și doar menționez că este cadou, corect?
Adică nu este nevoie sa fac dovada plată pentru acele produse chiar daca eu am cumpărat de pe acel site, deodată ce a trecut ca și cadou

1 răspuns:
| SuNaM a răspuns:

A vrut si comerciantul sa faca o smecherie ca sa nu mai plateasca taxe vamale. Tu declari ca ai platit, nu ca e gift ca nu e gift.