| Laura112deea a întrebat:

Am in clasa o fata pe nume Roseline si numele ei se pronunta exact asa. Pai, ea mereu a fost cea mai buna din clasa, avea cea mai minunata voce, este blonda platinata cu ochii verzui si un corp de invidiat (este supla si inalta deoarece practica handball). Eu sunt mai pitica, si in totusi sunt si eu buna la invatatura. Punctul meu forte este desenul, sunt cunoscuta ca "desenatoarea clasei" inca din clasa I. In clasa a IV-a, ea s-a mutat altundeva si eu am devenit lidera clasei pentru un an. Eram cea mai apreciata. Dar, in a V-a, a venit inapoi, si a luat totul inapoi. Am avut cateva zile in urma un concurs pe tema "Dunarea" si cand a prezentat desenul a zis profu' :
-Mama! Ce opera de arta! Superba! Tu esti Roseline, da? Doamne, ce minune! Asta direct la muzeul de arta se duce! Si unu' a zis: "Deseneaza mai bine ca Laura" (asta sunt eu) si toti copiii au aprobat.
Ce pot face? Sunt geloasa de moarte!

Răspuns Câştigător
| Caro34 a răspuns:

Eu zic sa nu fii geloasa; gelozia e o boala, care cu timpul se cronicizeaza si te afecteaza si in alte domenii ale vietii tale. Fiecare suntem buni la ceva si mai putini buni la altceva. Oare de ce trebuie sa te compari cu altcineva? Ceea ce se intampla acum la clasa, va fi altfel in viitor! Mereu am fost cea mai buna din clasa si la ce bun? Acum am cel mai prost serviciu si cei mai putin buni sunt sefi si cu ce salarii! Stii, am ajuns la concluzia ca a fi bun e o mare prostie fiindca, de fapt, a fi bun trebuie sa fie sufletul nostru - adica sa ai calitati care sa nu poata fi comparate: inteligenta, experienta, intelepciune, suflet pur si nobil etc., apoi: "Nu conteaza inaltimea, ci conteaza istetimea!". Eu am aratat mereu bine, dar mereu am fost modesta si ma bucur enorm pentru asta! Toti venim pe acest pamant cu un dar si te asigur ca, cine trebuie sa-l observe il va observa mai devreme sau mai tarziu; trebuie sa avem putina rabdare! Nu am nici cel mai bun serviciu, nu sunt nici cea mai draguta fiinta din lume, dar sunt o persoana care, unde apare, locul se lumineaza si toata lumea e fericita, iar luminitele din ochii lor, sunt perfecte - in clipele acelea devin cea mai bogata din lume si orice salariu e infim comparativ cu bucuria pe care o simt! Eu zic ca la asta ar trebui sa te gandesti si mai putin la felul cum arati sau la ce spun ceilalti! Ei au un punct de vedere, il poti asculta, dar nu si lua in seama! Iubeste-te asa cum esti si nu te mai compara - comparatiile aduc tristete si nu-s OK! Mult noroc!

1 răspuns: