| DaFrateEuSunt a întrebat:

Salut, TPU! Am inaltimea 1.78m si greutate de 150 kg. O sa plec la facultate in cateva zile si o sa ma apuc de o dieta sanatoasa si sala. Pana cand voi slabi, imi vor trebui niste haine pe marimea mea. De unde as putea cumpara pe masura mea? Eu sunt de parere ca imi trebuie 3XL si in multe magazine nu se gasesc. De-abia se gaseste 2XL.

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

In minunatele Sh-uri sau in bazarul orașului sau la magazinul chinezesc.
De altundeva...nu prea ai de unde sa îți iei

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu spun sa pui mana serios pe slabit fiindca tu esti moridly-obese si ai sanse sa faci atac de cord in orice moment.

Nu-ti mai cumpara haine mari, dimpotriva, pune mana si slabeste, sa incapi in ce ai si sa reversezi totul, pana ajungi la 78-80kg si sa fii sanatos.

| DaFrateEuSunt explică (pentru Violleta2022):

Eu cred ca nu ai inteles intrebarea. am precizat clar ca nu pot slabi imediat prin "pana cand voi slabi", nu? sau chiar e greu de inteles asta. eu imi iau haine acum ca apoi sa nu imi mai trebuiasca. am decat un tricou care vine pe mine. nu pot merge prin oras cu tricouri mai mici sa mi se vada burta, nu?

dar probabil e un raspuns negandit numai pentru puncte.

| Violleta2022 a răspuns (pentru DaFrateEuSunt):

Imbraca ce ai si-ti vine acum, pana slabesti, asta este sfatul psihologilor, fiindca de cumperi haine largi, nu mai esti tentat sa slabesti si nu mai depui efort nici psihic si nici mental.

| DaFrateEuSunt explică (pentru Violleta2022):

Cel mai eficient mod de a slabi este deficitul de calorii. Buun. Sa ne aducem aminte ce inseamna acesta. In putine cuvinte, trebuie sa consum mai putine calorii decat arde corpul meu. Intrebarea mea este, ce inseamna asta? Nu cumva inseamna o slabire treptata? Corpul meu arde un numar maxim de calorii. Asta inseamna ca nu poate arde mai mult decat, sa zicem, 2300 kcal. Eu, daca nu mananc nimic in ziua aceea, prin absurd, matematic, neluand in considerare alti factori, precum nutrientii de care are nevoie corpul pentru a functiona regulat, ar trebui sa pierd 300 de grame in ziua aceea. Eu, indiferent daca ma apuc de sala sau nu, mancand mai putin, voi reusi sa slabesc treptat. Acum vine partea si mai interesanta.
Avand in vedere ca eu slabesc, oricum, de ce as purta haine care nu imi vin inca? La un moment dat, imi vor veni. Pana atunci pot purta haine care imi vin si care imi sunt confortabile. In caz ca intrerup acea slabire treptata, prin mancat, in cel mai probabil mod, sunt 100% sigur ca nu voi sta sa ma uit in oglinda in momentul in care mi-a sarit in ochi o "delicatesa" pe care o mananc eu si ma ingrasa. Controlul de a nu manca este la nivel psihologic, da. Dar asta nu are deloc de a face cu purtatul hainelor mai mici. Cui i-ar conveni, ca barbat heterosexual (sa fim seriosi, asa e), sa i se vada "colaceii" din cauza ca nu are haine pe marimea lui. Nu mai degraba ar fi privit ca fiind un sarac care nu are bani de haine potrivite lui?

Asta cu sfatul psihologilor o poate gandi oricine. Exemplu: ce faci ca sa nu mai fumezi? Te uiti la videoclipuri in care vezi cum arata plamanii dupa multi ani de fumat sau citesti o gramada de articole despre decese cauzate de cancer pulmonar, asta facand-o in fiecare zi, cam de atatea ori de cate ori isi schimba un om tinuta.

Imi pare rau ca m-am lungit pentru o stupizenie. Daca nu ai inteles nimic, asta este.

| Violleta2022 a răspuns (pentru DaFrateEuSunt):

Merci de explicatii, vad ca esti tare la teorie dar stai foarte prost cu practica, la care esti deja restant, odata ce dai sfaturi altora dar tu nu esti capabil sa tii cont de ele.

La un moment dat in viata am fost nevoita sa slabesc 8-10kg si sfatul medicului endocrinolog a fost: mananca 1000- maxim 1200 calorii pe zi, ca sa le poti da jos si la mine a functionat in situatia in care eram la acel moment "sever insulino resistent".
Daca eu am putut, cu siguranta poti si tu, trebuind doar sa vrei sa slabesti si asta se poate inca din prima saptamana, cand tu ai putea sa pierzi cu usurinta 4-5kg.