Pentru mine integritate are un om cu coloana vertebrale, un om care nu se 'misca" dupa cum bate vantul sau dupa cum i se spune.Un om integru e acela care face ceva pentru ca stie ca asa trebuie, nu pentru ca toata lumea face asta.Sta pe picioarele sale, iar cand stie ca are dreptate si merita sa lupte pentru ce crede nu conteaza numarul persoaneleor care ii sunt impotriva, conteaza doar motivul pentru care o face.Un asemenea om nu face un bine altuia pentru ca stie ca va fi vazut bine de societate, ci pentru ca constientizeaza ca acel bine trebuie facut, pentru ca persoana respectiva chiar are nevoie.Un asemenea om se respecta si nu inceraca sa urmareasca turma, sau sa ii faca pe plac daca dorintele acesteia sunt gresite.El va tine cu drepatatea, chiar daca stie ca se afunda cateodata singur.Acesta are respect pentru propria persoana in asa fel incat sa se mentina autentic, si nu o copie standard a sociatatii.Toti am fost asa, dar nu constant, ci doar in anumite momente, mai scurte sau mai lungi, din viata fiecaruia.Sunt extrem de rare persoanele care au reusit sa isi mentina partea majoritara a viata la acest nivel...
GreyN, am si eu o parere, numai ca trebuie sa aflu ce gandesc si ceilalti oameni, daca vrei "sa-ti folosesti creierul" poti sa-mi spui opinia ta
Integru este un cuvânt care nu prea lasă loc de interpretări sau care nu are mai multe înțelesuri ci mai mult poți dezvolta tu definiția lui. Un om integru este un om cinstit, un om de încredere, un om pe care te poți baza. E o chestie care nu ține de opinie că dacă ținea de opinie ți-o spuneam cu mare plăcere.
GreyN, eu cred ca acest cuvant, intr-adevar nu lasa loc de interpretari, dar pe mine ma interesau raspunsuri de la oameni de diferite varste. De exemplu, daca intrebi un copil de 10 ani despre acest cuvant, ce iti va raspunde, spre deosebire de un om de 15-18 ani sau 30-40 de ani? Asta voiam sa gasesc, mai multe pareri ca sa le pot compara cu opinia mea. Multumesc pentru raspunsul tau!
rick073 întreabă: