Cred că în cazul descris de tine este vorba nu atât despre studiile celor doi, cât despre incompatibilitate (generală).
Când există compatibilitate, chimie, poţi să te simţi minunat şi deloc plictisită până şi în compania cuiva care nici măcar nu vorbeşte aceeaşi limbă cu tine (la propriu).
Dacă ţi-ar fi simpatic şi te-ai simţi atrasă de ele (din motive pe care poate nici tu nu le-ai înţelege), ai fi în mod natural mult mai indulgentă cu el şi orice stângăcie pe care o face sau o scoate pe gură ţi s-ar fi părut drăguţă şi chiar amuzantă, adorabilă.
Asta, desigur, până vraja nu s-ar risipi şi broscoiul cel urât nu s-ar transforma la loc din prinţ.
Totul ţine de percepţie.
Dar, bineînţeles, şi educaţia băiatului (sau lipsa ei) şi-a jucat un rol important şi ţi-a influenţat percepţia de care vorbeam mai sus.
Probabil eşti genul de persoană care nu poate fi cu cineva pe care în consideră inferior.
În acest caz, ar fi bine să-ţi cauţi posibilii iubiţi în alte cercuri, ceva mai elevate, ca să nu fii iar dezamăgită şi să nu pierzi timpul nimănui, nici al tău, nici al vreunui "broscoi"...deşi niciodată nu poţi şti ce surprize îţi rezervă viaţa şi ce diamante poţi descoperi, după ce dai cu grijă şi răbdare straturile de praf jos.
Poate pentru "una scurta".
In general, cand nivelul intelectual al celor doi parteneri nu se situeaza cam pe aceeasi linie, subiectele de conversatie se epuizeaza repede. Si comunicarea e foarte importanta intr-o relatie. La asemenea diferenta, in curand, cei doi vor avea senzatia ca vorbesc limbi diferite.
Nu este posibil. La o adica, o partida-doua de amor, dar cam atat, scuze abordarea atat de directa. Gandeste-te ca nu traiti pe o insula pustie, cand ajungi sa iesi cu el in lume, cu cunoscuti, prieteni, sau chiar si necunoscuti intr-o societate te cam faci de-o situatie Si zilnic sa fii in situatii din astea... Evita daca poti, vorbesc cumva in cunostinta de cauza (nu experienta personala, a cuiva foarte apropiat).
Nu, nu cred ca se pot intelege. Pana la urma, lucrul cel mai important, intr-o relatie, este comunicarea. Mi se pare aiurea sa stai 2 ore sa te uiti la el si el sa nu zica nimic, sau sa zica, dar sa nu intelegi tu. Mi se pare chiar aiurea. Nu iti pot da niciun sfat, decizia sta in mainile tale. Tu decizi daca vrei sa fi cu el sau nu. Pana la urma in dragoste este posibil orice, nu?
Depinde de facultate. Majoritatea facultatilor care tin de uman, sunt sub scoala profesionala (in sensul utilitatii a ceea ce inveti la ele)
Am terminat Geofizica (climatologie-seismologie)
2 oameni cu niveluri de studii diferite se pot intelege. In cazul asta nu cred ca este vorba doar despre asta. Probabil ca nici daca ar fi avut 2 facultati nu ar fi reusit sa lege o conversatie. Eu cunosc un cuplu in care ea are masterul luat, el nici 12clase..si se inteleg. Nu intotdeauna ala fara scoala e prost, asa cum nici cel cu studii superioare e intotdeauna destept Eu in locul tau as lasao balta, intr-o relatie ai nevoie de cineva cu care sa poti comunica, sa poti vorbi orice. Si oricum o sa fie destul de aiurea cand o sa iesiti intr-un grup si el nu o sa stie sa se comporte, sa vorbeasca. Ar mai fi o sansa "sa il dai tu la brazda" dar cred ca ti-ar lua ff mult timp..depinde de tine. De cat de mult esti implicata in relatia asta. Parerea mea, oricand vor fi probleme.
Eu sunt de parere ca, comunicarea este un lucru esential intr-o relatie... asa ca nu cred sa funcfioneze.
mODIN întreabă: