| Adyy5 a întrebat:

Am o pofta incontrolabila pentru dulciuri, odata ce mananc nu ma mai pot opri.As putea lua ceva(pastile,sirop etc) care sa dea un gust dezgustator dulciurilor? Vreau niste sfaturi, recomandari.Dar nu-mi spuneti chestii de genu "Nu te abtine de la mancare","Incearca sa te controlezi" sau raspunsuri doar ca sa fie si incurajari care nu ma vor ajuta.Va rog!

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Si eu sunt dependent de dulciuri si stiu cum e, e de vina e dopamina care o data elibertata in creier ne face sa ne simtim bine si astfel ca creierul nostru asta o vede ca pe ceva bun asa ca cu cat mancam mai mult cu atat devenim mai dependenti, daca chiar vrei sa renunti renunta la tot ce e dulce prima saptamana e grea apoi numai simti nevoia asa puternic,zaharul provoaca dependenta ca si heroina sau alccolul,tutunul, zaharul e rau pentru ca provoaca indirect multe boli fatale gen diabet, cancer, pierderea memoriei, infart, tensiune mare, obezitate etc

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Raspunsul tau pare destul de aorgant pentru situatia disperata in care esti!
Se stie foarte clar ca, aroganta clar nu ajuta, dar: motivatia, dorinta, ambitie, vointa si autocontrolul ajuta 100%.

Acum este problema ta daca vrei sa faci diabet, sau vrei sa devii obeza, totul depinde de decizia ta!
Nu exista medicatie pentru poftele tale necontrolate, exista ambitie in schimb!

| Fatamuntilor a răspuns:

NU exista medicamente pentru ce vrei tu!

Vezi ca pofta de dulce,, ascunde'' unele carente /lipse de vitamine/ minerale.
Cum ar fi vitamin B. Uite aici un link ajutator
http://www.elle.ro/......ri-416870/
Nu ar strica un set de analize, mergi la medicul de familie.
Redu treptat consumul de dulce sau il poti folosi ca,, recompesa'' pentru ceva deosebit.
Poti inlocui dulciurile cu fructe.Sau cu cele confiate, prajituri de casa.
Solutii exista, vointa sa fie!

| Gillian a răspuns:

Totul sta in vointa, dragul meu!