Gatesti? Super! Felicitari ca esti harnic si priceput
Pai daca s-ar sti unde sunt radarele, soferii ar conduce 'regulamentar' in 'acele zone', dupa care iarasi ar conduce groaznic, sansa de accidente crescand si mai mult.
Ce conteaza, oricum sunt deja semnalizate, toata lumea iti da bliț-uri cand e radar.
Răspunsul e simplu.
Poliția tot repetă că rolul radarului e în principal de prevenție nu de sancționare.
Dacă e așa, e logic să fie semnalizate. Chiar și acolo unde nu sunt. Doar să-i sperie pe cei care au tendința să o calce mai tare.
Si polițiștii sunt și ei oameni. Nu-s de acord nici cu asta, știu că pare radical ce spun dar cred că rolul radarului este de a da lecții celor care încalcă legea, pentru că eu depășirea vitezei o consider chiar și o încălcare a legii morale. E ca și cum ai trece pe roșu sau nu ai da prioritate. Nu cred că dacă mergi cu 100 la oră pe autostradă, mergi încet, sau cu 115km/ora(nu iei amendă dacă treci cu 5 km din câte știu)
Pai eu cred ca ar trebui semnalizate. Radarul are ca scop reducerea riscului de accident, datorate vitezei si ar trebui amplasate in zone specifice, unde este evident acest risc. Daca si-a atins scopul declarat chiar si prin semnalizarea prealabila a camerei, felicitari pentru toata lumea. Dar daca este doar o vanatoare de bani si ignora scopul principal, adica daca au incasat ceva bani stand bine ascunse, dar accidentele si tragediile sunt inca prezente din cauza evidenta a vitezei, atunci nu a caistigat nimeni de fapt. Asta este parerea mea. Haideti sa fim cu toti in aceiasi echipa, politisti si soferi, autoritati si contribuabili, si sa nu ne mai temem sa ne lasam copiii pe strada, sa facem asta declarat, impreuna!
Nu cred ca daca sunt ascunse asta inseamna ca sunt vanatoare de bani. Poate cu ocazia asta lumea se sesizeaza, oricum a dat o stire ca vor pune in masini toate masinile noi vor avea reduceri de viteze si semnalizatoare pana in 2022, pana in 2050 vor sa faca in EUROPA riscul de accidente 0, probabil Romania va fi ultima tara, la mentalitatile care sunt din pacate la multi.
Asta suna bine! Nimic nu este prea putin, pentru a salva vieti.
MadaAwwr întreabă: