| Andreea_Deea_1999_quMo a întrebat:

Salut, TpU, astazi am incheiat prietenia cu 4 prietene, din aceleasi motive. Toate pentru ca nu voiau sa se vada cu mine, de aproape un an de zile, nu sunt o persoana foarte sociabila, adica, nu prea comunic, dar daca e sa comunic, nu zic prea multe, iar problema asta a inceput de cand eram copil. Eram oarecum mai ciudata, asa cum ma faceau unii, de ce eu?! Am o mama bolnava de schizofrenie, surorile mele sunt la casele lor acum, iar tata este in Italia, de ce am ghinion in a-mi face prietenii asa de greu?! Nu mai vreau sa traiesc asa, pur si simplu nu mai pot!

5 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Problemele de acasa nu ar trebui sa afecteze prieteniile.
In prietenii trebuie sa vii cu pozitivitate, sa impartasesti pasiuni, sa aduci informatii noi si sa asculti la randul tau informatii noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E posibil sa suferi și tu,nu de schizofrenie,dar e posibil de tulburare de personalitate schizoida,schozotipala,tulburare evitanta. De ce tocmai tu? Fiindcă ai moștenit parțial din gena mamei,schizoiditatea este un debut de schizofrenie, dar fara halucinații vizuale și auditive,doar un limbaj sărăcăcios,și posibil o gândire dezorganizată,retragere sociala,dezinteres fata de relațiile interumane etc.
Anxietate nu ai,o excludem,așa că ai o tulburare,dar la care sunt e greu să dau un verdict,nu sunt medic,dar am studiat psihologia,și eu tot ca tine am fost așa de mic,doar că eu aveam mereu " prieteni" îmi petreceam timpul cu ei în oraș,ne distram,ieșeam zilnic,acum vremurile s-au schimbat,noi ne-am schimbat,unii s-au schimbat,unii au rămas la fel,alții nu au evoluat deloc. O introvertita sa ști că nu coincide cu un alt tip,gen extravertite cum sunt amicele tale,tu trebuie sa îți cauți prietene și implicit chiar iubit care au aceeași energie ca a ta,aceeași vibrație,stare spirituală,personalitate.
Ai o deviere de comportament,cam că majoritatea dintre noi de pe aici,sa ști că eu am sesizat că puțini nu au probleme psihice de pe TPU,cam majoritatea suferim de probleme mentale,nu știu cum ne-am adunat toți aici.
Daca de mica ești așa,și nu te-ai schimbat până acum,probabil așa vei rămâne tot restul vieții,ideea este sa te accepți așa cum ești,daca nu o vei face,cu timpul vei cădea în depresie,anxietate,mai ales când nu vei interacționa.
Ești puțin predispusa la schizofrenie și tu,dar posibilitatea să o faci e foarte vagă și complexă,peste limitele mele de cunoștințe,dar retragerea sociala,izolarea de socialitate o poate încet încet genera să apară cu timpul,sau de la un șoc emoțional, o trauma,fie ea și mica,te va efacta foarte mult psihic,fiindcă ești predispusa bolilor mintale,ești vulnerabilă.
Sfatul meu este sa ai interacțiune socială și dacă nu simți acest lucru, să socializezi, nu contează cu cine, sa ieși afară, sa eviți sa stai între 4 pereți.
Alea nu cred că ți-au fost vreodată prietene,e clar că te considera și ele ciudata/nebuna,și te marginalizează,așa reiese din ce ai postat,eu zic sa uiți de ele,și să îți faci alte prietene,sa cunoști pe altcineva.
Daca îți erau prietene adevărate te aceptau și așa mai puțin sociabila,mai retrasă,te făcea cumva sa te simți confortabil între ele,dar ele au ales să te scoată din ecuația prieteniei,greșeală ta este că trebuia să pui de mult timp punct prieteniei,și să realizezi că tu așa cum și eu,nu am avut niciodată prieteni,ci doar interese din partea lor,și alte lucruri tendențioase, insidioase, machiavelice!
Niciodată să nu te rogi in viața ta ca cineva sa te placa, sa vrea sa fie prieten cu tine, să cerșești efectiv prietenia cuiva, trebuie sa simți când nu rezonezi cu cineva, și când nu ești plăcută.

| OldSoul a răspuns:

In opinia mea, as putea spune ca nu ai intalnit persoanele potrivite.
Cumva asta e unul din marile obstacole ale vietii, sa intalnesti persoanele potrivite.
Alaturi de persoanele nepotrivite, niciodata nu vei fi de ajuns.
Acum unde intalnesti persoanele potrivite... Nu as stii sa-ti spun.
Iti trebuie cumva un gram de noroc happy
Asta pe de o parte. Pe de alta parte in general fetele intre ele, nu prea sunt prietene cu adevarat daca nu au ceva interese/foloase la mijloc laughing
Recomandarea mea ar fi cumva sa incerci sa te detasezi de aceste nemultumiri.
Nu esti ciudata, pur si simplu nu esti inconjurata, sau nu ai fost inconjurata de oamenii nepotriviti.
O buna perioada si eu m-am considerat ciudat, si probabil inca m-as considera, nici eu nu stateam bine cu prietenii, dar cumva, nici nu incercam sa imi fac prietenos laughing
Era o vorba, "nu par prietenos, si nici nu sunt".
Dar cu timpul am invatat sa nu mai pun presiune pe mine, si cumva treptat multe lucruri au intrat in normalitate.

| Endy22 a răspuns:

Sa nu te dai batuta niciodata!

| Andreea_Deea_1999_quMo explică:

Multumesc tuturor!