| FlooD a întrebat:

Azi am primit de la varul meu un pisoi persan de vreo 2 luni si ma intrebam daca stiti vreun vaccin obligatoriu pentru aceste pisici sau orice vaccin obligatoriu pentru pisici (si mai astept daca stiti si niste indicati cum so ingrijesc)

3 răspunsuri:
| CARMENCITA a răspuns:

Sunt cateva vaccinuri obligatorii care se fac.Nu are rost sa le scriu ca au denumiri complicate. Te duci la un medic veterinar si intrebi cand sa te duci cu pisoiul la vaccin.Intreaba si cand se poate deparazita(ii da niste pastile). Spune-i sa-ti dea carnet de sanatate unde sa scrie ce vaccinuri ii face, etc.Despre ingrijire au mai fost intrebari pe site, le poti cauta.Trebuie sa aiba apa proaspata, hrana uscata si umeda speciala pentru pisici, o tavita cu nisip unde sa-si faca nevoile, un lemn sa-si ascuta ghearele, perie speciala sa o perii. Daca ii cresc unghiile prea mari il duci sa i le taie medicul.Baie se face cam o data pe an, doua ori daca e murdar.Trebuie uscat bine.Sa nu-i dai mezeluri sau carne cruda.

| arn64 a răspuns:

Du-te la doctorul veterinar si intreaba ca el stie ce-l mai binewinking

Si ca s-o ingijesti sunt multe sfaturi care nu prea stiu sa ti le zic... Dar totusi ar trebui sa-i dai un praf antipurici sau cevawinking

De la doctor afli ca el stie.

Mult succes!

| Francesca17 a răspuns:

Cum sa ingrijesti pisicul:
Daca are peste o luna, poti sa-i dai de mancare orice, dar sa nu fie de la frigider, ca temperatura normala a pisicilor este de 39 de grade, si se imbolnaveste. Daca poti sa-i cumperi mancare pentru pisici junior ar fi ideal.Altfel,poti sa-i dai mancare gatita in care ai pus paine,salam,branza,ou fiert (si crud,dar prinde narav pe viitor ) si altele de prin frigider,pe care vezi ca le mananca, taiate marunt. Ai grija sa aiba niste nisip prin apropiere, ca sa se educe pentru viitor.
Fiind mic el mananca des si putin.Ai grija sa aiba si apa la indemana.Fa-i un culcus cu prosoape ele sunt mereu multumite cand sunt in locuri pufoase! Ia-ti in serios rolul de stapan si ai grija de el/ea. Nu stiu daca stii ce sex are, dar pot sa-ti spun ca daca are trei culori pe ea nu poate fii decat femela.
Acum sunt cei ma draguti puii de pisica.Pana pe la 3 luni,cand sunt ca copii! Se joaca si descopera tot in jurul lor! Noi, cand aveam pui de pisica ne uitam la ei de uitam de tv sau calculator!
Da-i un nume si gandeste-te ca este un lucru pretios si scump! Si poarta-i de grija! Ca iti garantez ca o sa te legi sufleteste de ea si nu o s-o mai dai, mai ales daca ai curte!
Eu sunt o persoana adolescenta si am avut si am pisici de cand ma stiu la tara. Daca vrei ajutor si informatii poti vorbii cu mine oricand!
Si despre vaccinuribig grinu-te la un medic veterinar cand ai tu timp si intreaba-l ce vaccinuri sunt obligatoriiwinking!
Fundita? Ma Bucur ca te-am ajutat!