| MrNob0dy a întrebat:

ce parere aveti despre cazurile de viol si agresiune sexuala tot mai des intalnite? daca ar fi sa aruncam o vina pentru ca se intampla acest lucru cui ar trebui sa o facem?

4 răspunsuri:
| BeckhamRZM a răspuns:

Vina? Păi să vedem, vina nu poți o arunca așa, dintr-o dată. Eu cred în felul următor:
- Ca părinte: Ar trebui să-ți modelezi tu copilul de mic să fie exact cum vrei tu, exact să știe să se ferească, să deosebească binele de rău, să facă un sport, să muncească, să fie pe picioarele lui încă de mic, dacă se poate și nu are sprijin. Ce am vrut să spun prin asta? Du-l la box sau kickboxing, e și pentru fete din câte am înțeles, karate, orice să știe să se apare. Bine, acum depinde și cum acționează violatorul etc. Dar, în principal, trebuie să știe să se apare. Multe doar țipă și nimic mai mult.
Vina este în principal a societății. Cum vezi oameni cu punga la gură pe stradă care au bere în loc de pâine în mână, mă gândesc că poți să vezi și un viol LIVE, de ce nu? Doar ești în România. Ce să mai lungim, fiecare bolnav dintr-o ȚARĂ EUROPEANĂ cum este România ar trebui să fie tratat, nu ținut pe străzi, nu în orfelinate și în niciun caz în școli publice și nu din acelea pentru persoana care au probleme.

| Ibrahimovic a răspuns:

Pe domnisoarele care ies pe strada mai mult dezbracate decat imbracate. happy
Si pe legea din Romania care nu-i tine macar 10 ani la inchisoare pe cei care au savarsit aceasta fapta.

| OldSoul a răspuns:

Din punctul meu de vedere e normal sa se ajunga la asa ceva, atat timp cat victemele se imbraca (sau se dezbraca mai bine spus) din ce in ce mai vulgar, nah, sunt unii "obsedati" ce nu se pot abtine, plus ca in unele situati, violul nici nu e viol, ele intretin de buna voie relati sexuale si cand se trezesc parasite se simt violate.
deci in primul si primul rand victimelor ar trebui sa le invinovatim, deoarece ele cel mai adesea gafeaza, fie ca se imbraca indecent, fie ca intra in anturaje gresite, fie ca umbla prin oras la ore tarzii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mulți aruncă vina asupra femeilor deoarece se îmbracă vulgar și au dreptate dar nu cred că e doar vina lor. Adică, serios, nu mi se pare normal ca la 13 ani să ți se spună ''Ce sexy ești, îmi dai numărul tău?'' cu toate că ești îmbrăcată decent fiind doar un copil. Unii pur și simplu sunt obsedați, n-ai ce face. Vina este doar a societății care promovează excesiv sexualitatea.