Pentru inceput, societatea o sa aiba mereu nevoie de religie, de Dumnezeu sau Creator. De ce? Gandeste-te putin. Este pacat sa omori, sa injuri, etc., dupa ce ai facut un pacat exista si consecinte. Acum consecintele pot fi suferite si aici pe pamant, dar si in lumea nevazuta sau de dincolo(dupa moarte). Oamenii nu o sa actioneze gresit pentru ca ei stiu ca exista consecinte.
Cat despre satanism si invocarea spiritelor sau a demonilor, toate tin de ocultism. Ele exista dar, la fel ca si in cazul societatii, si aici exista consecinte.
Eu personal nu cred ca toate povestile cu fantome, si alte entitati provin de la primii oameni care au gasit iarba si au inceput sa fie "happy", iar pe urma au vazut o lumina rosie si au zis ca e satan. Odata tot a existat asa ceva si inca exista traditia pastrandu-se.
Sper ca te-am ajutat si daca mai ai vreo intrebare sunt fericit sa iti raspund
Eu nu cred in asa ceva. Pe bune. Societatea a incercat sa ne minta creierele prin filme de acest gen, sau "stiri" din astea. Tu crezi in UNICORNI, VAMPIRI, VARCOLACI? Sunt acelasi lucru cu fantomele si celelalte.
O forma mascata de analfabetism cultural. Exista multe alte lucruri mult mai fascinante si spectaculoase in viata, in cultura care merita atentia si care nu dezamagesc.
Din pacate un produs secundar popular in Occident.
Personal chestiile astea mi se par cam puerile si cam sterile.