| AndreiMM0002 a întrebat:



Credeți ca democrația e un eșec? În sensul ca doar o mica parte din populația lumii, are un trai decent restul țarilor se zbat în saracie? De exemplu exista țarile bogate și prospere cum ar fi SUA, Germania, Marea Britanie la polul opus sunt țarile sarace cum ar fi Nigeria, Etiopia sau Madagascar care se zbat în saracie, razboi civil și incompetența la care mai punem ca resursele pe care le au aceste țari sunt exploatate de marile puteri de la aur, petrol pana la forța de munca foarte ieftina.

La care mai punem și problemele fundamentale ale democrației, împarțirea bunurilor inegal exista oameni care nu au nimic și alții care sunt miliardari pe wall street și politica care de cele mai multe ori în țarile sarace (chiar și Romania) nu duce aproape nicaieri, fiecare partid își urmeaza interesele fara a-i pasa de populație.

Ar putea fi Democratia înlocuita?

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tovarase ai dreptate, ar trebui sa fie din nou comunism nu se poate ca fiecare sa se exprime liber, sa voteze sa numai existe tampite ca dancila la guvernare, sa nu fim urmariti de militieni, istoria a demonstrat ca democratia e cea mai buna, dar repet democratia nu anarhia

bonus http://www.youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQs

| FreddieM a răspuns:

Pai democratia a inlocuit un sistem si mai naspa. Considerand ca suveranitatea acestui sistem guvernamental este exercitata de catre popor in mod direct sau indirect prin vot, eu zic ca este cea mai buna forma de guvernare cunoscuta pana in prezent.

| AndreiMM0002 explică (pentru FreddieM):

Da ca e sa ne referim la comunism sau fascism (din anumite puncte de vedere) atunci da,dacă e sa comparam Democrația cu alte forme de guvernare atunci a dat greș și e un eșec mai ales în țările sărace.

întru final acestă „democrația" va ajunge sa fie una autoritara, la început sa introdus buletin pentru a putea identifica mai ușor populația, în viitorul nu foarte îndepărtat internetul va ajunge sa fie cenzurat și controlat de cele mai mari guverne ale lumii pentru a nu putea sa te revolți împotriva lor sau sa ai opinii diferite, întru final toți vom ajunge sa avem cipuri implantate pentru a ne putea „localiza mai ușor".

Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm (citat mark twain) votul în sine e o iluzie, în realitate el nu schimba aproape nimic toate partidele își urmăresc interesele și manipulează masele.

| FreddieM a răspuns (pentru AndreiMM0002):

Am citit cu interes explicatia dar cer scuze ca nu am inteles mare lucru. Eu am dat un raspuns simplu si concret, adica nu este alta forma de guvernare mai buna cunoscuta pana in prezent si am explicat si de ce. Orice variatiuni legate de monitorizare sau chiar de control al populatiei sunt in mod indirect tot rezultatul votului nostru. Adica am delegat liderii alesi de noi sa decida soarta noastra, iar acum nu ne convine. Dumneata afirmi ca exista ceva mai bun decat democratia. Esti amabil sa-mi spui care ar fi asta? Nu este o testare, doar ca nu stiu. Multumesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Democratia nu existã. Existã oameni bogati care nu muncesc mult(dar sunt destepti), cum existã si oameni bogati care muncesc mult pentru a ajunge asa.

La fel existã si oameni saraci care muncesc de se rup si oameni saraci pentru ca nu muncesc mai deloc.
Dar asta depinde De fiecare cat Il Duce creieraul. Doar oamenii slabi dau vina pe "conducatori" pentru cum o duc ei. Nu are nici o legatura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Situatia economica, nivelul de trai a tariilor din ziua de azi este oglinda situatiei lor din ultimul milieniu
Africa sub-Sahariana niciodata n-a fost o zona economic dezvoltata, fiind impartit in mii de grupuri etnice care se luptau incontinuu, motiv pentru care au fost cucerite/impartite de europeni.
Si in europa exista inegalitati, care au existat de cand s-a stabilizat europa (acu circa 1000 ani) Europa de vest o duce mai bine ca Romania sau ca orice stat din Eu de est, dar asa era si inaintea democratiei.