| 0RASPUNS0 a întrebat:

Salut TPU. Dacă am 14 ani la 20 de ani mi se va schimba amprenta? Și exista vreo șansă ca amprenta mea sa semene cu altă amprenta de la alt om?

16 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu. Asa cum te nasti cu ea, asa mori. Doar vreo rana la deget ti-o poate modifica.

Bula
| Bula a răspuns:

Amprenta ta este unica si ramane neschimbata pe tot parcursul vietii tale.

| Violleta2022 a răspuns:

Amprentele nu ti se schimba niciodata in viata asta, fiind sunt unice la fiecare persoana.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Amprenta e unica și nu se schimbă

| suntserios a răspuns (pentru doctorandus):

Ce incerci sa exprimi cu link ul ala?

| doctorandus a răspuns (pentru suntserios):

Ca exista potriviri de amprente care sunt false pozitive, cel putin 0, 1% din cazuri.

| suntserios a răspuns (pentru doctorandus):

Zici? Ca exista potriviri de amprente sau ca sunt erori de diferentiere a lor? E o mare diferenta

| sierra1 a răspuns:

Deși s-a mai discutat

https://www.tpu.ro/......treb-daca/

DA, există probabilitatea ca doi indivizi de a avea un aceeași amprentă ADN și este aproximativă cu 10^18 (cam greu de cititi numărul ăsta!). Prin urmare, la fel și amprentele digitale

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1.Nu. 2. Da, șansa 1 la milion.

| doctorandus a răspuns:

Dap. A fost arestat un avocat american pentru terorism în Spania, pe bază de amprente. Singura problemă e că el nu fusese în Spania în anul respectiv.

| Lioana a răspuns:

Amprenta se schimba doar daca in urma unei rani iti ramane cicatrice, si doar partial. De exemplu mie telefonul nu imi mai recunoaste amprenta dupa ce m-am taiat cu flexul la deget.
Altfel, in mod natural nu se schimba amprentele iar ca amprenta ta sa semene cu a altui om e aproape imposibil.

| relian a răspuns (pentru Lioana):

Te-ai taiat la toate degetele? Poti folosi alt deget laughing

| ZyRRe a răspuns:

Clar nu. Amprenta nu se schimba si este unica. Nu exista doi oameni cu aceeasi amprenta. Sau in teorie asa ar trebui sa fie.

| aimond a răspuns:

Vreau sa va zic ca amprenta nu este chiar asa de unica cum pare. Sau tehnologia de citire a ei inca nu este la un nivel in care sa faca cu adevarat diferenta. Zic asta pentru ca acum cativa ani am lucrat la o comapanie ce avea peste 200 de persoane iar ca pontaj si prezenta la locul de munca era folosit un scaner de amprente. In primele saptamani uneori imi aparea numele la alta persoana pe display. Ceia ce a determinat ca eu sa ii stric programul omului si eu sa raman ca si absent la locul de munca, sau el pentru ca era valabil si invers. Seful ne-a luat in birou sa ceara explicatii si probabil sa ne dea afara crezand ca am complotat ceva impreuna la care pur si simplu s-a demonstrat ca avem amprente asemamatoare la degetul aratator de la mana stanga. Ca o medie asa din 10 incercari de cel putin 3-4 ori aparea numele lui. Eu aveam in jur de 23 de ani iar celalta persoana aproximativ 40.

| annoyingglitterposts a răspuns:

Salutare. Amprenta este unica.