anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce blocurile cu 4 etaje nu au lift? Este tare greu sa urci 4 sau 5 etaje pe scari. Multumesc. O zi bună.

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Blocurile vechi cu 4 etaje, nu au avut lifturi, aveau lifturi doar blocurile turn cu 10 etaje.
Iti spun ca, nu au lifturi nici blocurile ce au fost construite, prin fostul OCVL si care aveau 4 etaje, cu toate ca, aceste blocuri erau cumparate, pe bani grei. Asa au apreciat proiectantii ca, acest tip de blocuri, n-au nevoie de lifturi.
Tu, ai dreptate ca, este foarte greu sa stai la etajele superioare si sa urci pe scari daca esti persoana varstnica ori o persoana cu dizabilitati locomotorii, ori o persoana chiar si tanara care, este bolnava de inima sau de astm. In acele perioade nu se dadea mare atentie acestui gen de probleme si cred ca, acum ar trebui sa se schimbe aceasta optica si sa fie dotate cu lifturi blocurile cu mai mult de 2 nivele.
Un gand bun si multa sanatate Cristi si sarbatori Pascale fericite si desigur, multa sanatate.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru mariana):

Multumesc! La fel si dumneavoastră.

10 răspunsuri:
| Sofer a răspuns:

Ce sa mai zici de batranii aia care coboara de la etajul 4 sa se duca la piata. laughing Sa fi stat la bloc la etaj 3 sau 4 numai coboram din bloc laughing

| RB26DETT a răspuns (pentru Sofer):

Si cand stai la etajul 9 si lifturile sunt stricate, ce fain e sa cobori atatea etaje dar sa te intorci de la cumparaturi si sa trebuiasca sa faci 2 ture cu tot ce ai cumparat laughing acolo e mai palpitant!
Referitor la intrebare, eu unul presupun ca blocurile cu 4 etaje nu au lift deoarece proiectantii s-au gandit ca nu e asa o povara sa urci 4 etaje dar totusi nu s-au gandit ca este destul de greu pentru cei cu diverse probleme sau cand afara sunt 40 de grade...

| SergiuBoss11 a răspuns:

In Bucuresti sunt si lifturi la blocurile de 4-5 etaje.(mai ales cele mai noi). cele de pe vremea lui Ceausescu posibil sa n-aiba.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, foarte greu să urci... mai ales atunci când ai tocuri de 20cm la pantofi sad Săraci, ce să le faci.

| Crainstorm20 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu se pot da jos si sa urci desculta? laughing Bine ca sunt baiat.

| AnonimusGate a răspuns:

Apai daca esti puturos e problema ta

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AnonimusGate):

Taci mă, ca nu te a intrebat nimeni pe tine.

| MarianDeluise a răspuns:

Daca esti vreun gras d'ala care sta toata ziua in fata monitorului mananca shaorma si bea cola nu ma mira sa-ti fie imposibil sa urci 4 etaje, obositule.

| eadenicaieri a răspuns:

Cred ca aceasta problema ar trebui discutata cu seful de bloc.Ati putea strange ani si..sa faceti cumva sa fie un lift.