Te porti cum vrei, e dreptul tau.
Pur si simplu spune-i, daca nu intelege, va fi nevoita!
Faci ce simti, esti major si ai dreptul la propriile decizii. Nu o sa fie de acord probabil o perioada dar daca iti va sta bine n-are ce sa mai zica. Probabil asociaza parul lung cu femeile si daca ti-l lasi si tu asa automat isi induce ideea ca ai ceva feminin si nu accepta, majoritatea parintilor cu gandirea asta se leaga de pletosi, insa pana la urma faci de vrei, doar nu va lua masina sa te tunda daca iti lasi parul mare.
Conteaza foarte mult ca o frizura sa se potriveasca cu fizionamia ta, indiferent de cat de lung e parul, daca se potriveste cu forma fetei si celelalte elemente gen sprancene, ochi atunci o frizura reusita.
Eu in locul tau mi-as face o freza mult mai misto de atat, pare ca ai parul ondulat, poate chiar cret. M-as tunde cu 0.5 pierdut in parti si la spate, adica as tunde pe sub el si sus l-as lasa, maxim as mai lua foarte putin din varfuri si l-as aranja cu apa cu ambele maini in el pana ii fac bucle si il incretesc, el va sta cret, te-ar prinde demential frizura asta, mai ales ca ai ochelari si s-ar potrivi, ti-ar da un aer misto si nu fac caterinca, contrastul asta dintre sus si jos e genial, sa vezi cate complimente primesti cand parul iti va sta bine si ai o frizura potrivita fizionomiei, sunt convins ca iti va sta bine asa.
Nu vreau să te supăr. Însă răspunde-mi sincer. Părinții tăi te îndrumă la rele,anume să minți,să bei,să te droghezi,să fii scandalagiu,bătăuș, să te lași de școală, să furi, etc.Fac părinții tăi asemenea lucruri, se comportă așa cu tine?
Nu, nu ma indruma la rele, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu tot! Am ajuns la o varsta in la care simt nevoia ca eu sa decid unele lucruri pe cont propriu, mai ales cand vine vorba de asta! Eu niciodata nu am fost un copil razvratit, sa ma bat, sa beau, sa fumez, sa ma droghez sau tot felul de nenorociri, dar nici asa nu pot sa stau, sa fiu controlat din toate punctele de vedere cand in curand va trebui sa am singur grija de mine!
Și la 100 de ani ai tai, dacă părinții tăi traiesc; le datorezi încă multe, deci fii bun și asculta-le sfatul; te cunosc mai bine ca oricine, apoi îți va părea rău când vei fi departe de ei ca nu i-ai ascultat. Vei avea și tu copii la rândul tău și te va durea comportamentul lor, când poate ai dreptate! Te-ai gândit la cata bătaie de cap ai cu un par lung; cati bani vei investi în produsele de îngrijire, cat timp vei pierde in fata oglinzii pentru acest moft; cum vei arata astfel etc? Vb. cu ei și vezi ce motive au; poate le vei da dreptate! Numai bine!
Pe scurt părinții tăi au dreptate.Deși de la vârsta de 18 ani ești major.Ca să devii matur, adult cu adevărat este nevoie însă să fi dezvoltat, să fi pregătit și la nivel psihic, intelectual.Cineva care este ferm convins de alegerile, faptele, ideile sale nu întreabă în stânga și în dreapta, ci pur și simplu acționează.Așa că ai niște părinți minunați și până vei face dovada înaintea lor că te descurci de unul singur ascultă de ei.
O sa vina cu timpul schimbarea asta. Nu poti s-o convingi azi. Incearca sa iti dai timp si tie si mamei. Daca mergi in alt oras la facultate va fi mai usor sa gestionezi singur anumite chestiuni si daca reusesti sa te descurci vei castiga increderea ei (chiar si cu parul lung). Si dupa ce vei avea un job va fi si mai usor. Doar ia-le treptat.
Si tine cont si de ce zice ea, in general. Totusi ea te sustine deocamdata, banuiesc ca nu ai job. Daca esti major nu inseamna ca poti face tot ce iti trece prin cap. Ai rabdare sa te maturizezi. Peste vreo 10 ani s-ar putea sa ti se para o prostie ca te-ai certat cu mama doar fiindca tu voiai parul lung
Hai, bafta la facultate! Si liniste in relatia cu mama!
Ce parere sa am ) ii spui sa-si vada de treaba ei, tu ii spui ei cum sa se tunda? Nu, mama ta face parte din grupul ala de parinti toxici ramasi in 1980. Daca nu-i convine ce-i spui, spune-o pe aia dreapta ia mai du-te mama in pzd ma-ti.
punct_3796 întreabă:
petroneladiva882882 întreabă: