| albaersmuk a întrebat:

Salut TPU!
Nu ma inteleg foarte bine cu mama mea, eu consider ca il alege pe fratele meu mereu (il prefera pe el), mereu cand ma cert cu frate miu, nici nu o intreseaza sa auda ce s-a intamplat ca direct ma cearta pe mine ca zice ca eu sunt mai mare. Aud de zi pana seara "esti mai mare asa ca trebuie sa lasi de la tine" mereu las de la mine, fratele meu; in schimb nimic, este un rasfatat care de abia asteapta sa dea vina pe mine la o prostie facuta de el; dar mama totusi imi face toate poftele, ma duce la antrenament, imi da de mancare si toate cele; imi cumpara orice am nevoie si tot asa. Ma enerveaza faptul ca zice ca eu "nu invat", la modul sa citesc acasa din teorie. Insa eu invat, apoi ea ma asculta din tot, zic totul bine la perfectie (nu mereu la perfectie: dar mai mult de 2 greseli nu am) si tot ea zice ca bravo ai invatat, cand urmeaza sa dam test, iau 10 si zice "voi copiati ma la scoala lasati ma in pace ca notele se iau pe nimic, nu se iau pe munca voastra".
La tata nu vreau sa ma mut (am parinti divortati), sta cu una de e vai de capu ei; ultima c***a, nici nu ai despre ce sa discuti cu aia, nu are pic de carte. Nici nu stiu ce sa mai fac, nu stiu cum sa fac in asa fel incat sa am o familie normala, desi am inteles faptul ca mama si tata nu se pot impaca dar vreau macar sa am o relatie mai buna cu mama, simt ca nu ii pot spune nimic si cand vreau sa o intreb ceva o intreb cu frica sa nu tipe la mine sa imi zica ca e o intrebare prosteasca.
Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

In primul rand lasa aprecierile despre iubitele tatalui tau. Nici macar nu sunt ale tale, le repeti ca papagalul pentru ca ai auzit-o pe mama ta.
Asteapta sa mai cresti si ai sa-ti faci singur o opinie despre oameni.

In relatia cu mama ta nu poti schimba prea multe. Ea va creste singura si are nevoie de liniste si pace intre voi, copiii. Asta e motivul pentru care iti spune sa lasi de la tine. Nu prefera pe niciunul mai mult decat pe altul. Ea prefera pacea, intelegi?
Tu incearca sa te intelegi cu fratele tau. Explica-i atunci cand nu intelege, fii calm/a. Esti mai mare si ai mai multe responsabilitati, asta-i viata.

1 răspuns:
| albaersmuk explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mi am facut o opinie clara despre acea femeie; mai era inainte cu una si era fix la fel, ne facea cadouri, se dadea mare prietenoasa cu noi si in final am ajuns sa ne bata pe noi (eram si mai mici)