| DDaniell a întrebat:

Salut TPU,
Prima oara vreau sa va spun un an nou fericit la toata lumea. Am si eu o intrebare: tot visez ca omor oameni sau membrii ai familiei si cineva mi-a spus ca e bine asta, ca le omor moartea sau ceva de genul. Imi puteti explica careva cum vine chestia cu "omoratul mortii"? big grin

Răspuns Câştigător
| maria14142 a răspuns:

Nu cred in "OMORATUL MORTII"; visezi asta(parerea mea)din 2 motive:
1.Te gandesti mult la ei si nu vrei sa ii pierzi; asta e cea mai mare teama a ta, si se manifesta in somn;
2.Te-ai certat cu ei/esti suparat pe ei si te gandesti la ce e mai rau!

P.S. Cred ca persoana care ti-a spus ca e bine sa visezi gandea asa:tu te-ai speriat din cauza asta(ca aveai acele vise), iar el/ea a vrut sa te ajute spunandu-ti cu alte cuvinte ca nu trebuie sa te gandesti la asta/a ras de tine! BAFTA! Nu te speria, e doar un vis! Ai incredere in tine!

2 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

E o nerozie.
Visele sînt creații ale minții omului în perioada de odihnă, de relaxare a creierului, în timpul somnului, dar care are ca bază o serie de stimuli care se întîmplă în apropierea celui ce doarme ( fără ca acesta să se trezească) dar și sub imperiul unor trăiri reale înainte de somn sau ale unor gînduri pe care creierul le aduce în memorie din diferite momente ale vieții tale.
Corpul omului se odihnește, prin somn, dar creierul lucrează.
ÎN NICIUN CAZ visele nu sînt prevestitoare ale unor viitoare întîmplări din viața omului.
Nu e mai puțin adevărat că visele sînt cu atît mai diversificate cu cît bagajul său de cunoștințe generale este mai bogat, mai elevat, mai plin de informație.
Ca un exemplu...
La vremea copilăriei mele, în urmă cu vreo 60 de ani, cea mai mare distracție era cinematograful.
Dar pe vremea ceea, anii 50, cele mai multe filme erau cele sovietice ( rusești), cu subiecte de război, în care, soldatul sovietic, cu un singur încărcător de armă automată împușca vreo 20 de nemți și mai aducea și vreun prizonier la unitatea sa.
Cum eu mergeam foarte des la cinema ( circa două - trei filme pe săptămînă), toate aceste evenimente mi se înmagazinau în creier. Soldatul sovietic era omul bun, soldatul german era omul rău. Creierul meu lucra și în timpul somnului și, pînă pe la vreo 11 - 12 ani, am avut mereu un același vis:
pe o stradă ( nu mai țin minte care ) mă fugărea un soldat german. Eu fugeam ca să scap de el, simțeam că mă sufoc, că nu mai am aer, că nu mai pot alerga, mi se blocau mîinile și picioarele și... de disperare, cu un ultim efort...mă trezeam, plin de transpirație și de lacrimi.
Acesta este unul din mecanismele viselor.
Dar, repet, ele sînt cu atît mai variate cu cît educația individului este mai elevată.
În mod categoric, dacă vei urmări multe filme horor, cu vîrcolaci, cu vampiri, cu fantome, cu morți cît mai mulți, negreșit vei avea parte de unele astfel de vise.
Creierul lucrează tocmai pe aceste suporturi din viața reală.

| Zorn a răspuns:


Nu te mai lua după vise, te-ai gândit mult la acele persoane, de aceea.