anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU.
Pun intrebarea acum fiindca m-am trezit acum un sfert de oră.
Toata viata mea am avut numai vise lucide, care pareau realitate. Si mi-a placut ideea pentru ca visam lucruri ok. De un timp, insa, visez numai persoane care ma urmaresc sa ma omoare.
Odata am visat o papusa, alteori un vrajitor, alteori chiar pe mama, doar ca era posedata.
Treaba e ca visul pe care l-am avut inainte sa ma trezesc a fost de-a dreptul stresant.
Am visat ca stateam intr-o vilă, cu foarte multe camere, alaturi de familia mea. Iar un criminal e trimis sa ma omoare cu un cutit.
Aproape o zi intreaga m-a urmarit prin casa aia. Si nimeni din familia mea nu suna la politie. Iar eu nu puteam vorbi deloc in vis (asa cum nu pot de obicei in vise) ca sa le zic sa sune la politie.
Ma simteam intr-un stres si o agonie continua. Indiferent cat ma ascundeam, stiam ca la un moment dat ma va gasi, intrucat nimeni nu voia să sune la politie. La un moment dat voiam sa imi iau eu viata numai ca sa nu o faca el. Obosisem sa fug.
Pe urma am descoperit o mica,, gaurica" in perete, care era de fapt intrarea catre un lung tobogan de vreo 30 de metri catre o alta vila subterana.
Era sansa mea. Stiam ca o sa mai pot recupera timp, caci nu va ajunge acolo asa usor. Chiar dupa ce am intrat:
Un coleg de clasa (care apare in mod misterios in vis), baga capul acolo si imi striga numele. Chiar atunci a venit criminalul si a vazut va acolo eram eu. Atunci a venit ca turbatul (era barbat) catre mine sa ma omoare, iar eu fugeam ca nebuna.
In momentul ala a sunat alarma.
M-am trezit.
Inima parca imi iesea din piept la cat de tare imi batea.
Si tremuram.
Ma simteam de parca chiar am fost urmarită.
Parca inca traiesc visul.
Si de odihnit... nu m-am odihnit deloc.
Intrebarea e: ce ar putea insemna faptul ca visez numai persoane care ma urmaresc din diferite case sa ma omoare? Si ce sa fac sa nu mai visez vise de genul?
Asta e cam tot ce visez si simt ca nu ma mai odihnesc deloc. Ci doar intru intr-o goană nebună.
Ce as putea face sa nu mai am astfel de vise? Le traiesc intens si chiar te streseaza si nici nu dormi calumea de ele.

1 răspuns:
| mastadont a răspuns:

Ce descrii tu e un vis normal, nu un vis lucid. Când ai un vis lucid ești perfect conștient, ști că visezi și, cel mai important lucru, poți controla complet visul. Dacă era vis lucid ți-ai fi dat seama că e un vis și cu un singur gând l-ai fi făcut pe atacator să dispară sau l-ai fi transformat într-un gândac dacă ai fi vrut. Acea gaură din perete a apărut pentru că aveai nevoie de ea, inconștient mintea ta a creat un mijloc de scăpare din situația presupus periculoasă. Dacă era vis lucid ai fi făcut acest lucru conștient.