Iata ce inseamna sa nu stii valoarea banilor... Te intreb sincer, ce vei face cu un laptop?
Nu stiu valoare banilor? Eu pana acu am strans bani ca sa-mi iau ceva frumos si util.PC meu vechi e prea incet si nu ruleaza orice aplicatie e bunicel dar i-a trecut timpul.
Ce alceva as putea face cu banii aia? Sa-mi iau casa? Sa-mi iau masina?
Zimi tu daca chiar sti valoare banilor?
Dupa felul cum pui problema, ai dreptate. Mintea nu se poate cumpara si oricum nu e la moda asa cum e un laptop. Cu un laptop iti creste valoarea.
Tu vrei laptop doar pentru că ceilalţi au? Jalnic.
Dar ai putea să le spui că o să vindeţi calculatorul, după ce iei laptopul. Şi îşi scot şi ei banii.
Una din diferenţele dintre noi şi occidentali e că la noi relaţia părinţi-copii e de multe ori construită doar pe sistemul "Obligaţii părinteşti" şi "Drepturi ale copiilor". În Occident, copiii sunt responsabilizaţi de tineri, ei putând avea şi un patrimoniu al lor, obţinut prin propriile eforturi.
Dumneata, tinere, ai spus că îţi doreşti un laptop pentru a fi în rând cu ceilalţi colegi şi prieteni şi nu că ţi-ar fi necesar într-o activitate şcolară sau intr-o altă activitate productivă, conformă cu statutul şi vârsta pe care o ai.
Spui că ai "banii tăi". Acei bani i-ai obţinut din munca proprie sau din donaţii ale părinţilor ori ale altor rude şi prieteni? După felul în care te exprimi, cred că nu eşti tipul tânărului american, cu un job din care să te întreţii singur, fără a apela la susţinerea financiară a părinţilor.
adelina682 întreabă: