Buna! si eu sunt a 8a si am dat deja simulare. a fost super simplu si sigur iau 10 dar tu nu te mai panica atat ca la mate e mai greu.o sa iti dea si tie probabil sa demonstrezi ca o poezie e opera lirica, sa faci o descriere de 10-15 randuri, sa zici 3 f.s. si 3 v.m., sa explici niste versuri, sa zici ce propozitii subord. sunt intr o fraza...cel putin mie asta mi-a dat
Heii.
Si eu sunt tot clasa a 8-a. Ma mira faptul ca dati simularile asa de tarziu, noi le-am dat acum o luna.
In fine. Asa eram si eu, aveam impresia ca uit tot pe masura ce mai invatam ceva. Expresia aceea, nu mai ingrasam porcul in Ajunul Craciunului.
Mai bine, in ultimele zile, lasa-ti mintea sa se recreeze, va fi mult mai bine. Asa e, trebuie sa ne acomodam cu stresul examenului.
Totusi, bafta!
Axeaza-te pe literatura, mai usor cu gramatica ca nu face mai mult de 30 de puncte.
Si eu am dat simularile acum 2 zile
La romana a fost super simplu ( am luat 9, 70)...
Probabil ca o sa iti dea de explicat niste versuri, imagini artistice, figuri de stil, demonstrat apartenenta la genul liric... fraza +subordonate, de construit o fraza in carec sa apara un anumit tip de subordonata, 2-3 functii sintactice, 4-5 valori morfologice, o descriere sau o exprimarea a opiniei...
Oricum, o sa fie foarte usor...
La mate... asa si asa ( am luat 9 )
La noi a fost destul de greu...
Noua ne a dat functii, o expresie, o problema gen - un biciclist parcurge un drum, in prima zi 30%, in a doua 40% etc -; in a treia parte doua probleme mai grele...
Eu iti propun sa inveti : functii, formule piramida, cub, prisma, recapituleaza putin si cercul ( poate ca voua nu o sa va dea dar... in caz, doar sa stii aria si perimetrul ), si chestiile minore pentru prima parte : media aritmetica, geometrica, regula de 3 simpla, formulele cub, piramida, prisma
In orice caz, fi optimist... uita-te la mine.Am avut incredere in mine si am luat note destul de mari ( mai ales ca nu am invatat deloc pentru simulare - am fost asa aiurita ca am aflat cu o ora inainte ca o sa dam simulare )
Daca spui ca inveti mereu nu ar trebui sa iti faci griji.