| 1mp3r4t0r3 a întrebat:

Salut TPU! Sunt în anul 1 la Universitatea de Vest din Timișoara și intampin o serie de probleme la care nu am rezolvare. Așadar, este vorba de prezentele la orele de curs/seminarii.
De la începutul anului, noi studenții suntem nevoiți sa scoatem o foaie de caiet și sa ne trecem prezenti la ore. Ulterior, acea foaie ajunge la profesor și el ar fi trebuit sa ne treacă prezenți. Fiindcă saptamana viitoare este sesiunea, au apărut listele finale cu prezentele. Și surpriza. Multe dintre prezente nu apar pe acea lista in cazul multora dintre noi ( îmi cer scuze ca folosesc poate prea des cuvântul,,prezente,,, dar nu am găsit un sinonim mai bun ). Eu am încercat sa discut cu profesorul la care am aceasta problema, pentru ca mi s-ar părea stupid sa ajung la sesiunea de restante sau sa mai și plătesc recontractarea materiei, în condițiile în care sunt absolut convins ca am fost la toate orele obligatorii. Plus ca vrea sa plec acasa in vacanta, fiindca stau in capatul celalalt al tarii, si evident nu mi convine sa fac 2 zile pe drum degeaba. Răspunsul lui a fost sec, fără sa I pese :,, asta e lista oficiala... o prezenta,,. Ceea ce evident este absurd, ca și cum m-a văzut o singura data în viata lui după 14 săptămâni de facultate.
Ce îmi recomandați sa fac în aceasta situație?
Dacă as fi știut ca asa vor sta lucrurile, ca este în atribuțiile noastre sa ținem socoteala prezentelor, făceam poza la foaia aia de prezente la fiecare ora și acum poate eram în alta parte cu o sesizare eventual.
Mulțumesc anticipat!