Nu stie nimeni cu exactitate decat bunul Dumnezeu. Gand bun la El si scapam si de asta. Poate sa fie si peste 50 de ani.
Tocmai asta e ca nu se stie cand vine, poate peste cinci ani, cincizeci de ani, doua sute de ani, etc.
Cutremur? Nu am auzit ca vine unul, adica nu am mai aprins televizorul de luni de zile, nici nu aveam cum sa aflu.
Eh, nu-mi fac probleme, de murit tot o sa mor, fie mai devreme, fie mai tarziu. Singurele regrete pe care le-as avea daca as muri, ar fi, ca nu am apucat sa ma duc in Japonia nici macar o data, si ca nu am apucat sa ma uit la mai multe anime-uri, si sa citesc mai multe manga-uri.
Eu vreau sa ajung acolo, nu din cauza cutremurilor, ci din cauza ca sunt obsedat de acea tara. O iubesc la nebunie. Vreau sa ma mut acolo, dupa ce termin facultatea si masterul, si dupa ce o sa mai invat un pic mai bine limba japoneza, deja stiu alfabetele hiragana si katakana, si stiu cam vreo 60-70 de kanji, dar sunt peste 2000, deci mai am de invatat, si stiu si sa scot cateva fraze si cuvinte pe gura, si sa sustin o conversatie limitata, si o si inteleg destul de binisor, uneori nici nu mai citesc subtitrarile atunci cand ma uit la anime, pentru ca anumite fraze le inteleg.
Pe acest canal de YouTube, o sa gasesti videoclipuri cum sa scrii in hiragana, katakana, si cateva kanji, si alte chestii despre limba japoneza, cultura japoneza, legende urbane japoneze, si despre Japonia in general:
https://www.youtube.com/channel/UC3_Bq1e77mqKsRJdj961h_A
Eu m-am abonat acolo, mi se pare foarte fain si folositor canalul acela.
Fara suparare, chiar fara suparare deloc, se scrie "suntem, sunteti". Te rog nu mai dezmembra limba romana. (Am o obsesie cu chestia asta)
Cutremur, avalansa, uragan, taifun, tornada. Ele vin oricand, oriunde fara sa anunte. Nu cred ca esti pregatit niciodata cu adevarat pentru catastrofele naturii, pentru ca nu stii cat de puternice vor fi. Eu, una, chestia asta cu acest minunat cutremur nu o halesc.
Doamne fereste! sper sa nu fie un cutremur ca ala din 77.
Pai cred ca sunt pregatit nu stiu ce sa zic.
Tot voi renaste sub o alta forma dupa moartea trupeasca.Deci,ce am de pierdut? Daca va fi nu vom muri cu totii.Am trait indeajuns, am avut o copilarie frumoasa si de cativa ani duc o viata plictisitoare si acest cutremur ar fi o noua experienta, o noua sansa sa simt ca traiesc.Pana la urma asta e viata, o continua provocare.Si iubesc provocarile.Nu-ti fa griji, dupa cutremur cel mai probabil vei mai fi aici.
Daca ar veni unul ca ala inseamna ca as murii dar oricum nu mi-ai pasa ca mor oricum nu am ce pierde...
Deci tu vrei sa mori? Incearca balena albastra XD
Hmmm...Normal ca suntem pregatiti, chiar daca nici macar nu stiu ce cutremur a fost in 1977.
Niciodata nu vom fi pregatiti! Noi ca si tara si nici noi oamenii nu am sti exact ce sa facem si cum sa reactionam. Asta cred eu
Imi doresc sa nu vina!
Dumnezeu sa ne apere de cutremur si ori cat de pregatit am fi tot murim daca ne este scris sa murim Dumnezeu o sa aiba grija de noi.
Este foarte posibil sa vina pe 17.17. 2017. Asa imi spune intuitia Dar numai Dumnezeu stie cu exactitate.
anonim_4396 întreabă: