| DirviziuQ a întrebat:

Vreau sa stiu parerea voastra. De ce majoritatea oamenilor, cand vad niste copii abandonati de mama/tata care stau doar cu un parinte sau bunic in saracie, sar cu gura si dau vina pe stat ca nu "isi face treaba" in loc sa dea vina pe parinti ca i-au mancat inainte sa-si faca conditii? De ce oamenilor le este mila de un parinta care are 4 copii si e singur si vina la TV sa ceara ajutor, in loc sa ceara de lucru de exemplu? Eu nu sunt de acord cu ce zic unii, ca trebuie sa aiba grija de copii, deoarece exista vecini, sau rude, sau chiar gradinite speciale unde pot fi lasati ziua pana isi termina serviciul + asta este rezultatul faptelor lui, macar acum sa incerce ceva, nu sa stea cu burta la soare si sa se "planga". Voi ce parere aveti? Chiar au ei dreptate sau e doar parerea mea?

4 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Parintii sunt de vina, nu statul.

| SkyPilot a răspuns:

Si daca ceri de lucru, cine iti da? Fiecare familie are circumstantele ei. Foarte multi parinti au plecat la lucru si si-au lasat copiii in grija bunicilor sau a familiei mai indepartate. Pentru acestia, si statul are vina lui. In ultimii doi ani, s-au taiat masiv investitiile ceea ce face ca multe locuri de munca sa dispara. Cresterea salariului minim rezulta in somaj, discutia asta a fost si la mine in British Columbia, Canada nu numai in Romania. Ideea este ca statul are si el partea lui de vina.

| DirviziuQ explică (pentru SkyPilot):

Nu ma refeream la cei plecati peste hotare, ci la cei ce vin si se plang la tv, fara ca macar sa incerce. Si cine a spus ca trebuie sa lucreze intr-o firma? Prima data toata lumea incepe de jos, sa nu se astepte sa castige din prima ditamai salariul + ca acesta depinde si de inteligenta ta pe toate planurile. Da macar incearca omule, nu numa veni sa te plang ca nu poti trai.

| SkyPilot a răspuns (pentru DirviziuQ):

Eu as presupune ca fiecare a incerca t cate ceva.
Partea asta ar fi acoperita de ceea ce am spus referitor la investitii si salariu minim.