| 1Mihai1 a întrebat:

Salut, trebuie sa urmez o faculatate pentru a devenii taximetrist? Daca nu, cum as putea devenii, prin ce metode? Funditawinking

2 răspunsuri:
| LeylaLeyla a răspuns:

Mihai, nu e nevoie de facultate pentru taximetrie ci de atestat de taximetrie :
Atestat Taxi
Condiţii:
- vârsta minimă: 21 ani;
- minim 3 ani vechime categoria B sau 2 ani categoria C.
Acte dosar:
- fişă tip înscriere
- fişă medicală eliberată de o unitate din sistemul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului
- aviz psihologic
- cazier judiciar
- copii xerox: diplomă studii (min. 8 clase absolvite), permis conducere, act identitate, atestat Taxi (dacă este cazul);
- de la Brigada Poliţiei Rutiere, avizul care să ateste că în ultimul an nu a avut suspendat dreptul de a conduce;
- o fotografie ¾ color.
Durata cursului: 5 zile (30 ore)

1. Poti lucra pe masina inchiriata de la firmele de taximetrie si asta inseamna sa platesti decont zilnic mai putin duminica. Poti opta pentru inchiriere la 12 ore sau la 24 ore ( la 12 ore mai ai de obicei un coleg cu care faci schimbul iar la 24 ore masina e la tine permanent )
2. Daca esti persoana fizica autorizata (P.D.F.), Incerci sa obtii autorizatie de taximetrie pentru masina ta care trebuie sa intre in cerinte ( nu stiu exact din ce an ), sa fie de culoarea taxiurilor din orasul respectiv sau o infoliezi, ai nevoie de statie si taxator... Daca optezi pentru asta atunci trebuie sa te inscrii la o firma mai mare care detine multe masini si sa poti primii comenzi pe statie de la firma respectiva ( platesti lunar nu stiu exact ce suma pentru asta ) sau poti ramane privat si i-ti faci tariful dupa placul tau ( atentie la tarif ca poti ramane pe tusa ).
Sper ca te-am ajutat.