Femeile si barbatii nu au fost, nu sunt si nu vor fi niciodata egali. Nu au cum.
Faptul ca femeilor li s-au dat drepturi egale cu barbatii, mi se pare normal si laudabil, mi se pare o dovada de civilizatie, un gest cavaleresc si de respect.
Cand se cade in cealalta extrema insa, atunci cand le dai un deget iar ele iti iau toata mana, cand se transforma in "feminazi" si incep sa se creada superioare barbatilor si sa-i batjocoreasca, nu mi se mai pare deloc normal.
Cand se declara feministe atunci cand cer drepturi, dar conservatoare atunci cand nu vor anumite obligatii, iar nu mi se pare normal.
Suntem egali? Ok, atunci daca barbatii fac armata obligatoriu, sa faca si femeile, daca barbatii joaca 5 seturi la Wimbledon, sa joace si femeile (mai ales avand in vedere faptul ca sunt platite la fel ca barbatii). Daca suntem egali, sa nu se mai faca sport segregat pe genuri, ci la gramada, Swaitek sa joace cu Alcaraz si la box la fel. Nu? Atunci nu suntem egali.
Eu vorbesc despre un concept nu de egalitate totala, nici între bărbați nu este egalitate, sunt unii de 2 metri și alții de 1.6 metri care nu pot face ce face ăla de 2 metri strict vorbind de forță fizică.
Sunt bărbați care nu au capacitatea sa facă armata și munci fizice pentru că nu le place și nu pot face asta, eu cred de exemplu că în familie trebuie sa fie egalitate adică amândoi să lucreze și să facă treburile casei.
Într-adevăr feministele vor drepturi și atât dar vrând nevrând trebuie sa trăiască într-o realitate în care bărbatul nu mai plătește primul, nu mai invita primul și nu întreține el singur financiar pe ea, deja femeile obișnuite o fac.
Ai inceput interesant, DAR AI SCRIS NAIBII PREA MULT! Hai sa ma duc sus sa vad ce ai atins...
1. Da, ai dreptate, dar sa nu incurcam suveranismul cu misoginismul si imbecilitatea de doi lei din societatea noastra. Daca nu esti intr-unul dintre orasele mari, si nici acolo, sunt sanse maxime ca modul in care sunt vazute femeile sa fie la nivelul evului mediu.
2. Nu sunt de acord cu modul in care pui problema. Deja sunt multe materialiste si din fericire si destule care se descurca bine singurele.
3. Patriarhatul nu are treaba cu cine plateste la restaurant, ci mai mult cu ceea ce poate face o femeie - sansele si caile deschise de a isi trai viata.
4. Nu cred ca ai adus argumente impotriva patriarhatului ci a modului in care il vezi tu. Din fericire, adevarul e undeva pe la jumatate', desi in multe zone sarace e deja cum zici tu.
5. Proxenetul ala de Tate ce treaba are?
Ce sa spun... noi sa fim sanatosi. Cele mai misto gagici pe care le cunosc sunt divortate. Si cu copii. Iar fostii lor soti niste cretini, in majoritatea cazurilor.
P.S. |care demonizează bărbații care nu au ajuns la un anumit progres financiar și profesional, care nu au mașina, nu sunt puternici fizic și duri.| Come ooon. Cunosc citiva milionari in euro care par niste pampalai. Si nu au nevoie sa demonstreze nimic nimanui. Asta e punctul in care vrei sa ajungi, ca barbat, daca esti cu adevarat liber - faci sala, nu faci sala, ai masina, nu ai, nu conteaza. Sa fii impacat cu tine si sa nu simti nevoia sa demonstrezi nimic nimanui. Si nu, nu a fi dur e miezul. Miezul e sa fii atit de relaxat si cu incredere in propria persoana incit sa nu fie cazul sa devii dur/violent vreodata.
Nishuman întreabă: