| dani2404 a întrebat:

Salut tuturor. De o luna in coace tot vad intrebari " cu ce sa ma imbrac de halloween "? De cand halloweenul se sarbatoreste in Romania? De cand halloweenul e o sarbatoare romaneasca? In anul 2014 nici americanii nu mai sarbatoresc halloweenul ca acum 30 de ani si ne gandim noi romanii sa ne imbracam in niste maimute si sa cersim bomboane pe strazi. Eu nu inteleg modul asta de gandire. Si culmea ca intrebarile nu vin de la niste copii de 7-8 ani care vad la desene animate copii care merg la cersit, ci de la adolescenti de 14, 15,16 chiar pana in 20 de ani. Poate sunt eu prea prost pentru a intelege acest mod de gandire, voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| DarkOrbitMoon a răspuns:

N-am vazut pe nimeni in Romania ca iese pe strada si cere bomboane in seara de halloween. Putaii asta fac petrecere ca se dea mari ca sarbatoresc un căcat de sarbatoare, care nici macar nu-i pur americana. Mai trebuie sa luam de la americani ziua recunostintei si gata, am copiat tot.
Si daca voiam sa facem ceva asemanator, cu strigoi si zombie, fantome si chestii supranaturale, ar fi trebuit pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, pentru ca e o sarbatoare romaneasa, si mi se pare de bun simt sa faci ceva ce-i apartine poporului tau, nu a alora.

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Doub a răspuns:

Ai dreptate."Sarbatoarea" asta e un mare rahat.Dar, nah, cum sa nu ia romanii ceva de la americani? Imposibil.

| darrio2007 a răspuns:

Ai dreptate.La noi se imprumuta orice.Bun sau rau.Asta e.Suntem romani.