| HugoBoss16 a întrebat:

Vreau sa ma mut in Germania si sa am cetatenie germana pentru ca mi-e foarte rusine ca sint roman si nici nu imi place tara asta. Dar am auzit astazi de la profa de Bio ca are ea var acolo si s-a dus la el si acolo pe ii trata foarte urat; la magazin nici nu le raspundea, daca saluta vanzatorii ei nici nu raspundeau, salariile pentru romani sint doar jumatate etc. Si vreau sa stiu daca e chiar asa. FUNDA

Răspuns Câştigător
| mgtow a răspuns:

Nu e chiar asa in toate cazurile, am un unchi care e sef de echipa la un grup de oameni care taie copacii cu drujba si e bine platit, e mai smecher el pentru ca le ia un comision la romanii care ii ia cu el la munca si seful lui e un mos care e corect dandule salariul cum se cuvine. Eu la fel vreau sa imi schimb cetatenia ma aflu in alta tara pentru ca deja tiganii sau raspandit si nu imi place sai vad cum cauta prin gunoaie dar mai am de asteptat o vreme sa implinesc termenul de stabilitate apoi pot depune cererea, fiind cetatean de-al lor ma vad cu alti ochi si acum ma saluta una alta dar daca m-ar vedea cineva necunoscut ar zice uite si romanul ala ne ia serviciul, etc. Daca ai pleca ai avea de asteptat o vreme sa poti depune actele sau sa platesti o germanca sa te casatoresti cu ea si in mai putin timp obtii cetatenia apoi bagi divort, stai in chirie o camera pentru tine aduni bani si mai incolo iti iei o casa dar si asa mai bine cu juma de salariu la Deutschland decat muritor de foame in RO.

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Germanii te trateaza bine cand mergi la cumparaturi sau la medic... dar nu poti sa speri ca ei sa te cheme la casa lor, sant destepti ca fac asa pentru ca asa nevasta daca isi inseala sotul va stii ca nu e cu o cunostinta ci cu un strain oarecare in schimb la noi prietenia nu prea face bine in capitolul infidelitate sant mai calmi nu fac galagie nu chefuri acasa merg la o discoteca si acolo se simt bine

| darrio2007 a răspuns:

Chiar asa este.Du-te ca roman in Harghita(judet din Romania cu etnici maghiari)de exemplu. Daca ceri ceva in romaneste ori nu te serveste ori iti da dar se uita urat la tine.Treaba este veche. Dinainte de `89.Nu sunt de acord cu tine cand spui ca iti este rusine ca esti roman.Nu cred ca ai prins vremuri mai grele ca acum.Sa stii ca au fost.Intreaba-ti parintii.Rusine sa-ti fie!

| darrio2007 a răspuns:

Bravo!

| Alexandru0007 a răspuns:

Nu e asa, normal.depinde de fiecare om in parte. dupa cum te simt ei

| Kaℓi a răspuns:

Salut! chiar daca o sa te muti in Germania si o sa ai si cetatenie germana, o sa ramai roman. Si o sa-ti porti "rusinea" cu tine sad

| mgtow a răspuns (pentru Kaℓi):

Roman din nastere dar ca cetatean nu va mai fi roman.

| HugoBoss16 explică:

Apropo, roman = tigan tigan = roman, stiu ca imi fac toata tara tigani, dar este adevarat