Daca iei masina cu rate, adic a cu banca, atunci te obliga sa faci asigurare full, sau cum so spune pe la voi prin RO.
Asa te obliga banca, in caz de ceva sa nu piarda ei. Daca iei cu banu jos, atunci faci ce asigurare doresti tu, este alegerea ta, masina ta.
Referitor daca iei in rate, nu are cum sa t5e ajunga mai ieftin, te ajunge mai mult, pentru ca aia pun si dobinda.Singura chestie, daca luata asa in rate este mai ieftina, tu iei in rate, apoi dupa o luna te duci platesti toti banii si iai facut pe bagabonti , sau cand vine de platit prima rata, tu platesti tot, pa si la gara, nu mai au ceti face.
Ei de aia zic dam mai ieftin in rate, ca prinde omu cu dobinzi, si usuca omu de bani.Bine cand nu ai banu jos, e bun si asa, macar ai ceti doresti.
Ce sa zic, bafta si numai bine.
Mergi la reprezentanta si intreaba pe cei de unde vrei tu sa cumperi masina noua nota.
Dar daca cumperi masina noua si e tot pe benzina, nu te astepta ca o sa consume 200 grame la suta de km
Nu ai spus ce motor are masina ta de consuma 12 %. Poate ca e motor mare, iar daca esti invatat cu masinile cu motor diesel, nu poti spune ca masina ta bea benzina diesel consuma la jumate cit una pe benzina, dar is puturoase, is urit mirositoare, poluante la greu si in viitor or sa fie interzise.
Eu is de parere ca masina noua, nu merita, doar daca ai bani si nu pre ai ce face cu ei decat sa iau masina noua, banii aia ii dau la o casa, iau un teren, care isi pastreaza valoarea, care in citiva ani creste pretul, pe cand masina ta noua, cand ai plecat cu ea de la reprezentanta ce spui, deja nu mai vloareaza cit ai dat pe ea se devalorizeaza pe an ce trece, deci nu este o chestie buna pentru cei care nu au bani sai arunce mai stiu eu unde.
Este adevarat, o masina noua nu-ti face probleme ceva timp, dar daca deja ai una care e ca o vioara cum spui te complici cu masina noua, platesti rate, asta daca nu ai banii jos, cand termini de platit, masina e deja veche si ai dat pe ea un cos de bani
Referitor la chestia ce spui tu, nu cred ca merge sa vin eu, ca am eu o rabla pe numele meu si sa tio dau tie ca si cum ar fi a ta.
Treb sa faci acte, vinzi masina ta acelei persoane, persoana iti vine tie masina ei si apoi te duci si cumperi noua.
Dar cel mai bun, e sa mergi acolo si sa intrebi pe respectivii daca se poate in felul in care ai gindit tu, daca ei accepta asa.
Am skoda fabia 2 1.2 motor in 3 cilindri aspirat, vreau toyota corolla hibrida sedan 1.8 de are consumul 4-5 l in oras la 100 km, nu am stat sa dau detalii dc si cum, iau masina de noua pentru ca una veche gen 2021-2020 costa 20 mii de euro iar cea noua este 25 de mii cu reduceri de la 27-28 de mii, o sa cumpar masina pentru un nou job sa fac Bolt cu ea, o sa-mi dau demisia unde lucrez acum pentru ca nu se mai merita, salariu mic+oameni naspa si stres.
Masina o iau cu banii jos, sa intreb daca cu rata e mai avantajos gen sa mai scada ceva acolo din pret, in afara tarilor daca o cumperi in rate e mai ieftina cu 1 mie 2 mii de euro decat cash, la noi nu stiu daca au politica asta, in + masina asta o sa-mi produca bani nu o sa fie de fite sa ma folosesc doar eu de ea.
Cred ca trebuie sa o trec pe numele meu o sa am din start asigurarea mare pentru ca masina asta de o am e pe numele mamei si am asigurarea mica, gen platesc de la 0 pana ajung la B8-B9,asta e.
Acum nu stiu daca merita o asigurare casco sau o asigurare normala adica RCA(daca acopera in caz de ceva un eveniment naspa)
Pentru masina noua musai casco. unde s-au cheltuit 2000 euro se mai pot cheltuii 500 euro. RCA nu te ajuta la nimic.
Daca iei masina cu rate, adic a cu banca, atunci te obliga sa faci asigurare full, sau cum so spune pe la voi prin RO.
Asa te obliga banca, in caz de ceva sa nu piarda ei. Daca iei cu banu jos, atunci faci ce asigurare doresti tu, este alegerea ta, masina ta.
Referitor daca iei in rate, nu are cum sa t5e ajunga mai ieftin, te ajunge mai mult, pentru ca aia pun si dobinda.Singura chestie, daca luata asa in rate este mai ieftina, tu iei in rate, apoi dupa o luna te duci platesti toti banii si iai facut pe bagabonti , sau cand vine de platit prima rata, tu platesti tot, pa si la gara, nu mai au ceti face.
Ei de aia zic dam mai ieftin in rate, ca prinde omu cu dobinzi, si usuca omu de bani.Bine cand nu ai banu jos, e bun si asa, macar ai ceti doresti.
Ce sa zic, bafta si numai bine.