Stai linistit, nu poti raspunde pentru nici o fapta pe care tu nu ai comis-o, chiar daca respectivul a folosit datele tale. Gandeste-te cate persoane au primit copii ale documentelor tale de identitate, oricare din ele ar putea face astfel de fapte daca doar CNP-ul sau seria cartii ar arunca raspunderea asupra ta.
De unde stii ca si-a facut asemenea cont?
Ii mai trebuia si un cont bancar, pentru alimentarea contului, dar tu n-ai primit nici o asemenea notificare.
Concluzie: stai linistit, fiindca nu-ti a putut face nimic doar cu o simpla copie de buletin.
Poti raporta la Politie, furtul cartii de identitate, mai ales ca stii cine ti l-a folosit.
Orice glumă cu cartea de identitate, cu cardul de la bancă, sau orice act/certificat personal, trebuie raportat pe loc la poliție.
Un răspuns concret la întrebarea ta îl poți primi de la un avocat.
Nu știu dacă te-ar ajuta să mergi să vorbești cu patronul sălii de jocuri ca să caute să vadă dacă se află cartea ta de identitate în datele lor. Nu știu dacă ar face asta fără un avocat sau alt reprezentant al legii, și care să îți dea și în scris (semnat și ștampilat) un document că tu nu exiști în baza de date a sălii de jocuri.
Astia nu iti sunt amici...
Ce cauti cu oameni dinastia?
E caz de mers la politie fara sa il anunti pe amicul tau despre baiatu asta... Doar sa-i stii numele / adresa.
Niste informatii concrete ca sa fie gasit sau numarul de la masina etc.
Dar n-aveai ce sa-ti lasi portofelul / buletinul in masina altuia. Si a trecut un an jumate, acum iti faci si tu griji?
Cred ca poti merge la politie sa il raportezi pentru furt de act de identiate si ca si a facut cont pe buletinul tau
FesaLuca întreabă: